pondělí 17. září 2018

Kdy a jak stříhat ostružiny

Pro úspěšné pěstování ostružin je zásadní správný řez. Do dobře prořezaných. Proč stříhat ostružiny ? K řezu postranních výhonů přistoupíme v oblastech s mírným klimatem koncem srpna až počátkem září, kdy bazální část začíná dřevnatět a . Jak a kdy stříhat ostružiny. Přidal janapk, dne 25.


Na ostružiny už dávno nechodíme jen do lesa. Stále častěji se objevují na našich . Plody byly pouze na špičkách postranních výhonů. Prosím o radu kdy , jak a jestli vůbec stříhat postranní výhony, které vyrůstají u listů z hlavního . Jak ostříhat ostružiny (bez trnu, velké plody)? Střihání ostružiníku - ZAHRADA. Stříhání ostružin - jak stříhat ostružiny - řez ostružin - VIDEO.


V tomto videu najdete zajímavé rady jak na to. Ostružiny se dělí do dvou skupin - na vzpřímené a poléhavé. Jak stříhat ostružiny kdy stříhat ostružiny zastříhnutí ostružin. Malinoostružiník a ostružiník bez trnů je určitě vhodnější vysazovat na jaře v době, kdy už nehrozí mrazy.


Je třeba jej vysazovat s oporou. Maliny už letos odrodily a možná vám jejich nevzhledné pruty na zahradu příliš nepasují. S jejich stříháním ale ještě chvíli vydržte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky