čtvrtek 6. září 2018

Sazeni lilii

Nad cibulí má být zhruba trojnásobek průměru cibule. Jedině lilie bělostná (L. candidum) se sází . Teprve poté zvyšte teplotu na dvacet stupňů a lilii začněte jednou týdně hnojit draselným hnojivem, které urychlí zralost cibule. Květy lilií vynikají oslnivou krásou, Vysoké rostliny nikdo nepřehlédne. Přesto mnohé z nich můžeme pěstovat poměrně snadno.


K vzrůstným druhům nainstalujte vhodnou oporu, aby se rostliny v době květu nepolámaly. Kontrolujeme výskyt chorob a škůdců. Když si pospíšíte, ještě stihnete zasadit atraktivní lilie. Lilie přinesou do zahrady nádech exotiky, a to především díky velkým barevným květům.


Sázení tulipánů, narcisů, krokusů a, lilii - Výsadba jarních cibulovin. V tomto videu najdete praktické rady kdy. Sázení a přesazování lilií, kdy přesazovat lilie. Lilii bělostnou musíme přesazovat již v sprnu.


Ostatní lilie sázíme nebo přesazujeme v září. Na záhonech je hloubka sázení stejná jako u ostatních cibulovin, což v praxi znamená, že nad cibulí má být zeminy tolik, . Proto je nutné na půdách s nedostatkem vápna přidat ho při sázení , nejlépe ve formě mletého vápence nebo vápencové drtě. Zdarvím všechny a chtěl bych požádat o radu, jak zasadit právě odkvetlé lilie, zakoupené v supermarketu. Chtěl bych je zasadit do záhonu. Začínáte-li s pěstováním lilií, doporučujeme vám raně kvetoucí druhy, lilii tygrovanou, lilii královskou, která je na pěstování nenáročná, nebo . Všechny lilie mají rády . Z pestré palety běžných záhonkových rostlin jsme vybrali doslova šlechtičnu, symbol nevinnosti – lilii.


Tato vytrvalá cibulovitá květina zažívá v . Jak a kdy sázet Optimální doba pro sázení je na podzim (září, říjen). Dobře přezimované cibule se sázejí i na jaře (březen, duben i květen). Zatímco listí obarvené do typické škály barev pomalu opadává a podzim má vládu nad přírodou pevně v rukou, můžeme se už jakožto . Pěstební nároky lilií. Na to musíme myslit už při sázení a vedle cibule zasadit i kolík, který během. Naopak, čím jsou přirozené podmínky v zahradě pro určitou lilii vhodnější, tím více . Samotné sázení je jednoduchá záležitost.


Položíme cibuli na lehce zkypřené dno kořeny dolů a zasypeme ji . Hloubka se řídí velikostí cibule.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky