pátek 28. září 2018

Monilióza meruněk postřik

U meruněk je to nejčastější příčina úhynu stromů v Čechách. Jak se monilióza projevuje? Pro chemickou ochranu se provádí ochranný postřik.


Boj proti Monilióze meruněk a moniliovému úžehu peckovin. Ochranný postřik proti monilióze plodů nebylo v této době možné provést. Kromě toho některé stromy meruněk z jakoby uschly a během . Druhý postřik doporučujeme provést při dokvétání peckovin, a to v . Je nejvyšší čas na postřik meruněk. Nejlepší jsou měďnaté postřiky , později Sylit nebo Delan. Meruňky a višně se musí ochránit proti tzv.


Miroslav Havlík: Hniloba ovoce ( Monilióza ) II. Neošetřené a napadené peckoviny touto chorobou, zvláště meruňky , jeví známky jakoby úžehu. První postřik provedeme ve stádiu květu tzv.


Jak ošetřit meruňku napadenou moniliovou spálou? Dá se tomu nějak zabránit v příštím roce? Meruňka má letos navíc listy velmi okousané (díry v listech).


Internetový obchod s postřiky , hnojivy a dalším zbožím pro farmu, dům i zahradu. Tato choroba napadá především meruňky a višně, včetně okrasných višní ( silně moniliový úžeh (spála) peckovin - meruňka - detail (foto Jaroslav Rod). Murrumbidgee (Austrálie), a těžké ztráty byly hlášeny také u meruněk v Tasmánii. Dále je důležitá ochrana postřiky. Proti monilioze, čili spále (úžehu) meruněk můžete např.


Ošetření proveďte na začátku a na konci kvetení. Mezi nejčastější houbovité onemocnění ovocných stromů patří monilióza neboli moniliová. Postřik proti moniloze peckovin.


Kvetoucí meruňky můžeme proti kratším mrazům až do -5°C ochránit. Zahrada › Pěstujeme ceskykutil. Je-li v době květu deštivé počasí, je vhodné postřik zopakovat ještě na . Jedná se o moniliózu , která může, pokud nezasáhneme, klidně strom i zlikvidovat!


Další postřik proti monilióze bude nutný v ochranné lhůtě před . Moniliózy přezimují na plodech a větvích stromů, odkud se na jaře rychle šíří. U pozdních ošetření a vysokého množství postřikové kapaliny vzni-. Moniliové choroby se nevyskytují jen na meruňkách. Ze stromů musí pryč zaschlé a mumifikované plody, které jsou zdrojem šíření moniliózy v. Letos se nám na stomech meruněk objevila hniloba plodů Odnesla to celá úroda.


Přikládám fotky s prozbou, jaký postřik. Monilióza , neboli též moniliová hniloba jádrovin je choroba ovocných stromů, která se projevuje především .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky