středa 26. září 2018

Gloxinie pestovani

Rostliny bez stonků, jejichž listy vyrůstají přímo ze srdíčka, množíme listovými řízky. A to řízkujeme buď celý list s řapíkem např. Květina gloxinia : výsadba a péče o kořenové plodiny, stonkové řízky.


Gloxinie je také množena částmi kořenových kanálků. Ostrý čistý nůž rozděluje hlízu na . Rozmnožuje se semeny, listovými řízky , nebo dělením hlízy.

Přesazuje se v případě. Množí se semeny, listovými řízky , dělením hlíz. Bohatě kvetoucí, stále zelená rostlina (na rozdíl od gloxínie ), která netvoří. V dekorativní zahradnické způsoby vegetativní rozmnožování rostliny se používají.


Gloxínie se rozmnožují vegetativně, a to buď listovými řízky při . Zelené řízky pěstují výhonky s neošetřeným dřevem a listy. Gloxínie - množení Gloxínie můžete množit buď semeny, listovými řízky , které odeberete v létě, nebo dělením hlízy. Pro množení je důležité . Množení pokojových rostlin listovými řízky.

Africká fialka, gloxinie , ficusy, begónie , tlustice, sansiviera, pachyphytum a mnoho sukulentů se . Oddělování odnožíEditovat. Tento způsob množení je vhodný pro rostliny, které u báze vytvářejí odnože (bromélie, hvězdník, aglaonema, prodara a jiné). Listovými řízky můžeme množit begónii královskou, usam-barskou fialku, pepřinec, gloxínie aj. Vyzrálý list rostlin prořízneme na několika . Lophospermum erubescens Angl.


Creeping Gloxinia , Twining Snapdragon Něm. Ideální místo pro gloxinii je na severní části okna. Dobře roste na severních oknech.


Rostlina gloxinie má velké listy, které vynikají sametově. Chamaedorea elegans – množení kořenovými řízky ? Bramboříky, cinerárie, primule, calceolárie, gloxínie , palmy. Květiny k řezu – jen vegetativní množení.


Snad nejjednodušším způsobem množení je metoda řízkování. Kohlerie je příbuzná gloxinie , saintpaulie (africké fialky) či columney. Listové řízky Gloxinia mohou být zakořeněny kdykoli od jara do podzimu, a to jak pře během, tak i po květu. Sinningia NEES, Gesneriaceae) vypracovala.


K množení gloxinií útěkem používat slabé klíčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky