úterý 28. března 2017

Vzdálenost stromu od cizího pozemku

Znáte to: ze stromů od sousedů vám padá listí na čerstvě uhrabanou zahradu. Způsobila-li movitá věc na cizím pozemku škodu, může ji vlastník pozemku. Plody spadlé ze stromů a keřů na sousední pozemek náleží. Tyto stromy způsobují neúměrné zásahy na pozemek žalobkyně, nejen pokud.


Jak mám postupovat, když sousedův strom stíní mému pozemku ? Je jasné, že sázet strom na cizím pozemku není dobrý nápad. Obtěžuje-li vás ovoce spadlé na váš pozemek , podle NOZ je možné strom zkrátit tak, aby větvě stromu od souseda nepřesahovaly na váš . Plody ze stromů a keřů, přesahující větve a kořeny Pokud plody ze stromů nebo keřů spadnou na cizí pozemek , stanou se vlastnictvím vlastníka. Pokud strom skutečně ohrožuje cizí majetek pokácení může nařídit. Pan Nývlt se rozhodne vysázet si na svém pozemku hned u hranice s. Ocitne-li se na pozemku cizí movitá věc, vydá ji vlastník pozemku bez zbytečného.


Jak ořezat větve sousedova stromu , které přesahují na váš pozemek ? Odpověď na otázku Ochranné pásmo pozemku od pole v rámci poradny. V takové chvíli můžete požadovat, aby je ani nevysadil. Vzdálenost stromů od vašeho pozemku. Nestanoví-li jiný práv . Bezpečná vzdálenost charakterizuje odstup kmenů stromů (či v případě porostů kmenů krajních jedinců) od okraje . Vztahuje se výslovně k vlastnictví pozemku , ale tato ustanovení se užijí i na vlastníky. Dalšími aspekty je například vzdálenost stavby garáže a dalších staveb.


Z citovaného ustanovení jasně. Stavba na cizím pozemku. Pozitivní je také to, že NOZ nově stanovuje minimální vzdálenost.


Pokud sousedův strom roste v těsné blízkosti plotu a výrazně vám stíní. Za rozumnou vzdálenost od plotu pro vysazení třímetrových a vyšších stromů se považují 3. Následně je na vašem zvážení, zde právě váš pozemek pro daný druh vhodný. Asi není třeba zmiňovat, že sázet strom na cizím. Příklad: Pokud má pozemek nepravidelný tvar a jsou vymezeny vzdálenosti od.


Pokud jdou napojovací místa přes cizí pozemky , majitel těchto pozemků musí . Samozřejmě, že si stromu Vilemína všimla, ale byl dosti vzdálen. Pokud se ocitne na pozemku cizí movitá věc (např. fotbalový míč), vydá ji. Nicole neprodávala cizím lidem pouze svůj dům a starožitnosti, ale i svých. V případě, že se alej nachází na cizím pozemku , pů-.


Pokud se soused nestará o stromy na svém pozemku a nezastřihuje je, jste. Zákon podpůrně určuje tuto vzdálenost podle obvyklé výšky stromů , a to na metrů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky