čtvrtek 23. března 2017

Postřik višní

Nepřímou ochranou proti spále je odstraňování napadených větví a mumifikovaných plodů. Ochranný postřik proti monilióze plodů nebylo v této době možné provést pro deštivé a. Tato choroba napadá především meruňky a višně. Je nejvyšší čas na postřik meruněk, broskvoní a višní.


Meruňky a višně se musí ochránit proti tzv.

Monilia laxa je blízce příbuzná houbě Monilinia . Druhý postřik doporučujeme provést při dokvétání peckovin, a to v . Internetový obchod s postřiky , hnojivy a dalším zbožím pro farmu, dům i zahradu. Sled postřiků během vegetace: Těsně před nebo napočátku rašení: postřik měď- natým. Nazačátku a na konci kvetení: u višní 1–pre- ventivní postřiky proti . U některých ovocných stromů (meruňky, višně a třešně) může napadat i květy, listy a větvičky.


Pro chemickou ochranu se provádí ochranný postřik.

Moniliová spála (úžeh) se nejčastěji vyskytuje u meruněk a višní ,. Je-li v době květu deštivé počasí, je vhodné postřik zopakovat ještě na . Tento příspěvek (zjistit adresu). Mám mladou višeň -roky a zajímá mě, zda je nutno a proti čemu jarní postřik. Třešeň Kordia - postřik ? Předjarní ochrana ovocných stromů. Není proti němu jiná ochrana než preventivní postřik krátce před květem a poté ihned po odkvětu. Před aplikací postřiku prohlédněte rostlinu a . Vrtule využívá jako hostitelské stromy nejen třešně, ale také višně , mahalebky, střemchy, dřišťály či zimolezy.


Z nakladených vajíček se vyvinou . Ponechaná spodní listová vrstvička rezne. K hubení je potřebný chemický postřik. Moniliová hniloba plodů peckovin představuje vážné ohrožení sklizně meruněk, broskví, slív, třešní a višní. Napadené plody měknou a na jejich . Já je však neošetřuji tímto postřikem.


Používám postřik Horizont nebo Teldor, ale jsou i další.

Pro višně a třešně je to přípravek Talent nebo Rovral aquaflo. Postřik proti moniloze měruněk a višní (moniliové spále). Jak meruňku ošetřit proti spále nebo proti mrazu a jaké termíny jsou ty správné se dozvíte v tomto videu .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky