čtvrtek 16. března 2017

Postřik na strupovitost hrušní

Ve skutečnosti by zpracování hroznů mělo začít přípravou vinné révy. Plíseň a oidium patří mezi nejčastější napadení hroznů ve formě světlých skvrn na . Rychlý nástup, rychlý . Souse který vinaří už od dětství, mi řekl, že to chytlo oidium. Literatura, kterou používám velmi často je Pěstování révy vinné od Pavla Pavlouška a Ochrana.

Přesto jsem udělala po odkvětu jeden preventivní postřik. Antre WG fungicidní přípravek ve formě ve vodě dispergovatelného granulátu k ochraně proti chorobám jádrovin, révy vinné , rajčete, třešně a višně. Víte, kdy je důležité provést postřik révy proti houbovým chorobám? Choroby révy vinné se v současnosti řeší postřikem , který probíhá několikrát během roku. Signalizační zpráva chorob révy vinné Zpráva č. Tam, kde se oidium již projevillo, tam je nutné postřik po dnech pravidelně opakovat až do . Oidium napadá všechny zelené části révy.


U Lipova má dvanáct tisíc hlav révy vinné.

Včasný postřik zachránil úrodu Petru Maradovi z Mikulčic. Popis: Bělavé moučnaté povlaky na letorostech, listech, květenstvích a hroznech. Dochází k omezení růstu, šednutí a deformacím.


Mladé bobule zasychají, větší . Když jsem začínal s pěstováním révy ,zkušený vinař mi radil kdy a jak provést postřik. Nejvážnějšími houbovými chorobami révy vinné jsou padlí ( oidium ) a plíseň révy. Provádí se postřik hroznů.


Silně ohrožené porosty je třeba postřikovat opakovaně. Nejvýznamnější plíseň, kterou je padlí . A za jak dlouho mohu postřik zopakovat? Acrobat ničí dravé roztoče a Falcon je na oidium. Máte krásný vinný sa který Vám napadla plíseň?


Postřik proti plísni révové. Ušlechtilá réva vinná Vitis vinifera subsp. Po intenzivních srážkách je třeba postřik kontaktně působícími přípravky ihned obno- vit, protože.


Vliv ochranného postřiku na obrannou reakci révy.

Ochranný postřik sirnatými preparáty se dělá těsně před rašením, kdy pukají. Padlí révy vinné - oidium. Pavlovicích převážně na odrůdě Neuburské. Po aplikaci kyseliny giberelové (GA3) jako postřik vinice, následovalo pozorování.


Běžné názvy padlí jsou též černá ruda, moučenka, múčenka, oidium. Všeobecně jsou odrůdy evropské révy vinné proti padlí podstatně náchylnější než. Doporučují se zimní postřiky révy a půdy před sestřihem – Polybaritem nebo 5 . Ve vinicích, kde byl v predehozím vegetaením období velky vyskyt oidia - padlí révového (Uncinula necator), je dulezitá vcasná. Proti tomuto onemocnění provedeme v době zaměkání bobulí postřik.


Pěstování a vedení vinné révy je pro mnohé zahrádkáře opravdovou vášní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky