čtvrtek 9. března 2017

Odrůda jablek gala

Gala Must, raně zimní odrůda. Je vhodná spíše pro velmi dobré podmínky. Původ: Odrůda byla vyšlechtěna na Novém Zélandě křížením odrůd ´Kidd ´s Orange Red´ x ´Golden Delicious´.


Vlastnosti stromu: Stromy vytvářejí . Zahraniční odrůdy jsou uvedeny namátkově, většinou, pokud mají určitou souvislost s českými odrůdami. Seznam není úplný, je doplňován průběžně. Uvažujete o tom, že vysadíte novou odrůdu jabloně, která bude plodit chuťově vynikající plody?


Určitě, nestihli-li jste podzimní výsadbu, nevadí, můžete všechno . Nejchutnější odrůdou jablek z loňské úrody je Andera. Nejlepší hodnocení získaly šťavnaté odrůdy jablek s křehkou. Velmi dobré letní jablko podobné goldenu.


Odrůdy jablek - základní charakteristika. Středně velké, kulovité. Základní barva zelenožlutá, v době zralosti překrytá červeným žíháním a mramorováním . Na čtvrtém místě se umístila odrůda Angol která velmi dobře chutná a je odolná proti strupovitosti, částečně také proti padlí.


S výběrem odrůd Vám pomůže naše tabulka - rezistentní jabloně. Poradíme, jak a jaké odrůdy pěstovat, jak jablka sklízet a skladovat. Jablka : odrůda Gala. Můžete použít jakoukoli odrůdu jablek , nemusí to být pouze Granny Smith. Stoupla také průměrná VC.


Z letních odrůd jablek. Uzrává v polovině září,skladovatelnost do března,v chladírně i déle. Kromě ní a Bohemie Gold pěstují Thořovi také jablka odrůd Jonagol Idared a Šampion.


Zimní,červená mutace odrůdy Gala. Ranně zimní odrůda jabloně. Barevná mutace odrůdy Gala. Vzrůst: slabý až střední. Plodnost: pravidelná. Zralost: Koncem září.


Nabízíme prodej jablek v podnikové . Jedna z celosvětově nejznámějších kvalitních odrůd , dala vznik mnoha komerčně . Konzumace jablek v čerstvém stavu začíná letními odrůdami , ale jablka jsou. U nás pěstované odrůdy jabloní jsou cizosprašné, to znamená, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky