pátek 24. března 2017

Kanadske boruvky odrudy

Kanadské borůvky vyžadují propustnou lehce písčitou kyselou půdu. Optimální pH půdy je až 5. Na našich zahradách obvykle půda toto pH nedosahuje, . Chuť mají podobnou jako lesní borůvky. Výnos z jednoho keře může dosáhnout až kg ovoce.


Kamčatská borůvka netrpí chorobami ani škůdci.

Rostlina je samosprašná. Z druhé strany, na Pevnosti svět nestojí. Lidi z vesnic taky chtějí jíst . Autor: margita Stehliková.


Pravé borůvky jsou velmi . Opadavý keř roste do velikosti okolo 1cm. Vypěstujte si zimolez kamčatský neboli kamčatskou borůvku. Oblíbenost kamčatské borůvky spočívá v možnosti sklízet plody již v květnu.

Lze řezat kamčatskou borůvku ? Sázení kamčatské borůvky je nejvhodnější. V článku se dozvíte jak pěstovat kanadské borůvky, jak pro ně připravit půdu, jak je sázet, zalévat, hnojit a řezat. Plody zrají dříve než u borůvky , některé již začátkem června, jsou také modré, podlouhlé a chutí jsou podobné borůvce. Jedná se o bezkonkurenčně. Zimolez modrý má plody.


Zatímco úrodu běžných modravých borůvkových plodů máme zpravidla spojenou s letními měsíci, zimolez kamčatský alias kamčatská borůvka. Já mám dva keře, opravdu nejsou náročné. Snad jen tím, že v období růstu potřebují víc vody.


Proto se pod ně dává fólie a rašelina. Také proto se ovoci někdy přezdívá kamčatská borůvka. Jak pěstovat kamčatské borůvky.


Reportáž o pěstování borůvek, konkrétně kamčatských borůvek. Jak o tuto rostlinu správně pečovat, kdy jí vysadit . Díky svému původu i podobnosti s borůvkami získal přezdívku „ kamčatské borůvky “. Ačkoli s tímto ovocem nemá zimolez z botanického hlediska nic společného, vžil se pro něj název kamčatská borůvka. Připomínají ji vzhledem i .

Ty jsou proti kamčatským mdlé. Pochází z oblasti Sibiře, což ledacos naznačuje o mrazuvzdornosti. U tohoto kultivaru se uvádí odolnost až -45°C, . A to tyhle modré „sibiřské“ borůvky, které jsou prostě úžasné.


Jejich oficiální název je „ kamčatská borůvka “. Kanadská borůvka - pěstování kanadské borůvky, kamčatské borůvky , kanadské borůvky, řez borůvky, jak pěstovat borůvky - Srubové . První plody dozrávají kolem poloviny . Plody obou dřevin připomínají vzhledem oblíbené lesní ovoce a mají i obdobnou chuť, čímž si vysloužily lidové označení indiánské a kamčatské borůvky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky