pátek 17. března 2017

Střih venkovní ibišek

U volně rostoucích ibišků stačí řezem rostliny omladit a prosvětlit jednou za tři roky. Radikální řez je kromě nádobových vhodné též pro staré . Kdy prořezat venkovní ibišek. Ideální čas pro řez ibišku syrského je v předjaří, když pominou mrazy.


Venkovní ibišek , foto med.

Ibišek poměrně dobře snáší tvarovací řez. Podle toho volíme i způsob stříhání. Pokud je keř starý a nebyl ořezán již několik let, můžete provést omlazující řez. Na konci podzimu nebo zimy ořízněte starší větve kmene o dvě . Střih je také důležitý, když pěstujeme malé rostlinky.


Samotný střih by měl probíhat na začátku nebo v průběhu ledna. Z plnokvětých je to lady stanley, Johanka z arku, duc de brabant. Existují i kultivary s panašovanými listy.

Zvláště v mládí rostlina může namrzat, proto je vhodné venkovní ibišek na. Další výhodou je, že ho můžeme dosti . Jak na střih tvarovaných okrasných stromů - Duration: 1:18. IMPEKA - showroom tvarovaných stromů 8950. V mládí rostlina může namrzat, starší exempláře jsou odolnější.


Pro jistotu je vhodné venkovní ibišek na zimu přikrýt chvojím. Vhodnou dobou pro tento zákrok je léto, . Pravidelný jarní střih je pro ibišek velice prospěšný, protože se omladí, zahustí, vytvaruje a nabere nový dech – a hlavě se podpoří růst mladých . Také si rozmyslete, jaký byste rádi měli výsledný tvar rostliny – kmínek nebo keř a tomu řez přizpůsobte. Větvičky by neměly směřovat do vnitřku . Při správném postupu střihu se nemusíte obávat, že vaše zahrada bude po takovémto . Výhodou venkovních ibišků je, že dobře obrážejí i ze starého dřeva a střih.


Jak pečovat o venkovní ibišek a co dělat na jaře s nepěknými seschlými květy, . Před příchodem zimy včas sklidíme tobolky (pokud vyzrají), výhony mírně zakrátíme a můžeme svázat k sobě (jako u travin), řez dokončíme až na jaře. V nové sezóně pak ibišek bude vyrůstat znovu ze své základny a . Tak jak pokojové ibišky i ty venkovní Syrské,mám moc ráda :).

Syrský ibišek se může jakkoliv tvarovat ,čím více se bude zastřihovat,tím . Roste vzpřímeně a poměrně pomalu do . Mladé rostliny ibišku nejsou ještě dostatečně mrazuvzdorné. Budete-li tedy vysazovat ibišek na podzim, měli byste první zimu půdu kolem mladé . Ja jsem na dalku sledovala orezany Ibisek ,ze ma porads stejne listy a nakonec. Nemám zkušenosti s venkovními ibyšky, ale pokojových pár mám (asi 15). Zda se rozhodnete pro radikální střih záleží na vás, já bych snad . Použít lze tedy například i pod střechami krytých venkovních …. Lesino, on ten střih je potřeba, já je taky takto hlodám (a nejen ibišky ) a v létě se mi vždy odvděčí.


Každoroční řez ibišku podporuje bohaté kvetení a zamezuje přehuštění dřeviny. Herní prvky, skluzavky, bazén, venkovní kuchyň – na této zahradě se líbí .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky