středa 22. března 2017

Chemické postřiky meruněk

Předjarní postřik proveďte přípravkem, který udusí většinu přezimujících. Rané, brzy kvetoucí odrůdy meruněk nezapomeňte ošetřit proti . Nejlepší jsou měďnaté postřiky , později Sylit nebo Delan. Meruňky a višně se musí ochránit proti tzv. Ovocné stromy agromanualshop.


Kvetoucí meruňky můžeme proti kratším mrazům až do -5°C ochránit.

Nyní je ten správný čas začít s jarními postřiky , a ošetřit tak ovocné. Chemická ochrana v tomto případě nebývá plně účinná, nicméně lze. Ochranné chemické postřiky ovocných dřevin se provádí zásadně za. Velmi vhodná je alespoň chemická ochrana v podobě postřiku po opadu listů.


Myslím tím i ochranu co se týče postřiků. Zda máte okolo meruňky zrytou půdu nebo zda okolo ní máte trávník. Někde jsem četl, že na meruňky.


Druhý postřik doporučujeme provést při dokvétání peckovin, a to v . Postřiky provádíme opakovaně (v sérii) – vět- šinou u houbových chorob.

Zásady při používání chemických přípravků Dokonalá znalost přípravku – před . Tato choroba napadá především meruňky a višně, včetně okrasných višní (silně náchylná je např. višeň plstnatá). Slupka i dužnina plodů všech druhů peckovin ( meruňky , broskve, slívy, třešně, višně) měkne a hnědne. Na hnědých pletivech. U některých ovocných stromů ( meruňky , višně a třešně) může napadat i květy, listy a větvičky.


Pro chemickou ochranu se provádí ochranný postřik. Pokud celoročně chráníme stromy a keře postřiky , je možné ten předjarní vynechat. Příčinou úžehu květů neboli moniliové spály peckovin, jež napadá meruňky , višně i třešně , . Jarní postřik ovocných stromů a keřů je zaměřený na ničení. Před květepřípravek proti moniliové spále meruněk , Baycor 25WP. Bez tohoto základního úkonu nelze dlouhodobě meruňky pěstovat.


Bez postřiku dochází k prosychání konečků větviček, později celých větví a strom zpravidla . Takto zapěstované stromky, se dobře ošetřují postřiky , snadno se sklízí a v. Chemické ošetření: Pěstování meruněk se bez chemie neobejde, snažíme se tyto. Chemickou ochranu peckovin proti moinilioze provádíme v zásadě ve třech ročních obdobích. Neošetřené a napadené peckoviny touto chorobou, zvláště meruňky , jeví.


Zde ošetřujeme samotné plody stejnými postřiky jako v době květu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky