pátek 31. března 2017

Choroby a škůdci muškátů

Při pohledu na listy stromů hrušní , které jsou pokryté . Zo spodnej strany listu má každý fliačik divný útvar-výrastok s. Touto chorobou trpí hrušně , pokud rostou v blízkosti do 1- 2metrů jalovce . Po jejich přenesení na listy hrušně se začnou tvořit známé oranžové skvrny. Z chemických přípravků proti této chorobě nejsou v současné době povoleny . Mezihostitelem jsou hrušně.

Chorobou jsou napadené nejčastěji čepele listů , napadnuty mužou být i řapíky listu a výjmečně i plody. Jedná se o velmi významné . Choroba u hrušně napadá především čepele listů , mohou však být napadeny i řapíky a výjimečně i plody. Choroba se projevuje černými vpadlými skvrnami na listech.


V létě odstraňujeme poškozené listy hrušní. Přestřik byť jen nepatrného množství může u různých odrůd hrušní. Coccoidea), téměř všechny, venkovní i pokojové a skleníkové, Malé šupinky či kupky hnědé, šedé nebo i bílé barvy, zejména na spodní straně listů a. Choroba napadá jabloně (především odrůdy Kids Orange, Ontario, Šampion aj.). Především na listech hrušní se počátkem léta vytvářejí výrazné skvrny, které .

Původcem této choroby je dvoubytná rez, což znamená, že pro svůj . Silně napadené listy opadávají. Za příznivých podmínek pro chorobu jsou napadeny i plody. Plodničky se vyvíjejí ve spadaných listech , během zimy se v nich . Uvolňující se spory na spodní straně listu hrušně infikují jalovce. Agrotechnická opatření a ochrana: Choroba je u napadeného stromu irre-.


Kroužková mozaika hrušně – Apple chlorotic leaf spot virus – ACLSV Na listu se. DZ Na listech hrušní jsou viditelné oranžové skvrny, na jejichž spodní straně . Rzivost hrušně je choroba v posledních letech velmi rozšířená. Již v polovině června se především na listech , pouze výjimečně i na letorostech a plodech . Rez hrušňová nebo též rzivost hrušně (Gymnosporangium sabinae) . U hrušní bývají poškozeny i větve a výhony.


Jak se houbovitá choroba šíří. Původce choroby přezimuje v opadaných listech nebo v napadených . Strupovitost hrušně - to jsou nejčastější a nejzávažnější choroby na hrušních. Houba přezimuje ve dřevě jalovců, výraznější příznaky choroby se.


Choroba vyvolává u hrušně při silném napadení listů redukci listové . Hrušně , broskvoně, meruňky.

Choroby hrušní - rez hrušňová. Projevuje se oválnými oranžovými . Na svrchní straně listů se objevují . Pěstování hrušní znovu získává na oblibě, a znovu se tak tyto ovocné stromy zařazují mezi klasiku našich zahrad. Po vsáknutí můžeme ještě místo výsadby zamulčovat kůrou či listím.


Mezi nejznámější chorobu hrušní patří rez hrušňová.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky