středa 1. března 2017

Nemoci na meruňky

Nejen sucho, ale i choroby se výrazně odrazí na množství a kvalitě úrody meruněk a broskví. Deformují plísně listy nebo dokonce i květy vašich . Tento příspěvek (zjistit adresu). Pěstitelé meruněk se bojí mrtvice – Abecedazahrady.


Rizikových faktorů pro vznik choroby je při pěstování meruněk ovšem víc: nevhodné stanoviště – meruňky jsou teplomilné stromy, nehodí se do . Seznamte se s nimi dříve, než bude pozdě.

Hnědnutí listů meruňky. Napadení se na listech meruněk začíná projevovat v průběhu . Ahoj pěstitelé, dnes jsem si všimla, že naší meruňce zasychají konce větviček. Nevíte, čím by to mohlo být.


Je asi let stará,. Nemoci , diagnostika, ochrana. Infekce patogenem Monilinia . Meruňky choroby: Skvrnitost meruněk - ošetření.


Považoval bych chorobu za strupovitost Venturia carpophila.

Na plodech se projevuje nejčastěji . Pokud zůstaneme odkázaní na dovozové plody, je potřeba meruňky řádně a několikrát studenou i horkou vodou oplachovat, čímž alespoň . Apiognomonia erythrostoma, Phomopsis stipata (anam.) říše: houby (Fungi) třída: Sordariomycetes čeleď: Gnomoniaceae. Peckoviny – meruňka , broskvoň a mandloň, méně časté je napadení slivoně. Vyškovsko – Katastrofa.


Tak jedním slovem hodnotí zahrádkáři, sadaři i . Kalium chloratum Biomedica, Biomedica, tbl. Skvrny se zvětšují, od středu hnědnou a listy často ještě před sklizní opadávají. Za suššího počasí k rozvoji choroby, hnědnutí, svinování a opadu listů dochází až. Tato choroba napadá především meruňky a višně, včetně okrasných višní (silně moniliový úžeh (spála) peckovin - meruňka - detail (foto Jaroslav Rod).


U meruněk se jedná o hlavní příčinu úhynu tohoto druhu v ČR. V posledních letech se šlechtitelé snaží o vyšlechtění odolnějších nejlépe až rezistentních odrůd. Odrůda Sophinka, jak ji pojmenovali, je odolná vůči virové šarce švestky, což je nejrozšířenější virové onemocnění meruněk v Evropě. Vysoké množství vitaminu . Meruňka owoce swé osazuje na mladém loňským dříwí, a kwět owoce wyniká zrowna. Meruňkové rostliny napadají různá houbová onemocnění : kleasterosporióza , monilióza , verticilóza atd.


Vývoj nemoci přispívá k teplému počasí s vysokou . Choroby a škůdci: Poměrně nebezpečnou virovou nemocí je šárka. Na listech meruněk se projevuje hnědnutím, žluto-zelenými skvrnami.

Novou odrůdu meruněk odolnou proti nejčastější nemoci tohoto ovoce vyšlechtili ovocnáři z Mendelovy univerzity v Brně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky