Udit můžeme také křížovou kost s ocáskem, jazyk nebo slaninu. K nakládání masa používáme základní postupy – solení na sucho, mokré . Jeho cílem je hlavně konzervace a změkčení masa, ale též získání nových smyslových kvalit uzeného masa a uzenin. Slanina bude pojednána . Solení a nakládání masa.
Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme pokrájené hovězí maso na kostky a také orestujeme. Kořenj, sůl, slance, mohau přilišné jin, ěl, ěnj, ngk.
Podle teploty kouře v udírně rozeznáváme uzení : studeným. Je vhodný převážně pro slaninu. Jak postavit dřevěnou udírnu?
Pokud budete udit větší ploché kusy masa ( bůček, pláty slaniny ) je dobré použít speciální . Uzení syrového masa - solení masa.
A jak připravit tu nejlepší chalupářskou klobásu, uzenou šunku nebo slaninu ? Při výrobě slaniny je důležitý proces solení. SOLENÍ SOLÍ NA SUCHO PRO PŘÍPRAVU SLANINY. Na Moravě je samozřejmostí i při tomto solení potřít kusy jemně utřeným česnekem,.
Protože při solení na sucho může dojít ke „zvrhnutíslaniny“ snadněji než při nakládání . Ako správne údiť ryby? Maso musí být dokonale . Já dělám slaninu uizenou za studena. Před uzením ometu sůl tvrdým štětcem a udím 2-dny bukem a ke . Při vykládání forem a jiných tvořítek během výroby paštik budeme používat solenou slaninu , uzenou slaninu , syrové hřbetní sádlo. Zmrzlé maso není k solení vhodné. Všechny kusy raděj vykostíme, tím zabráníme zápachu od kosti a rychlejšímu kazení.
Dobrý den, připojuji také reakci - dělal jsem domácí uzený bůček. Do jednotlivých kousků špeku vtíráme důkladně. Užívá se při uzení slaniny , uzených mas a při přeuzování trvanlivých salámů.
Vyrábí se převážně z vepřového bůčku, kýty nebo hřbetu.
Samotná slanina se vyrábí . Při uzení v domácích udírnách se nejčastěji používá vepřové a drůbeží. Za předpokladu, že udíme maso, které jsme solili na sucho (popř. kombinovaným solením ) je nutné oplachovat teplou vodou,. Zásadním faktorem při uzení teplota kouře, která určuje výsledek uzení. Tento typ uzení je typický pro slaninu. Nejčastěji se pro uzení používá maso vepřové, drůbeží anebo ryby.
Recept jak připravit Pác na slaninu a uzené maso. Vladimír Dyk Vše o uzení Vydala Grada Publishing, a. U Průhonu 2 Praha 7. C uzení masa, slaniny a při přeuzování trvanlivých salámů či klobás.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.