středa 21. prosince 2016

Jak zalévat orchideje

Nejčastější chybou při péči o teplomilné orchideje bývá přelévání. Vzhledem k epifytickému způsobu života vzdušné kořenům . Některé orchideje rostou v zemi jako ostatní rostliny, jiné rostou na kmenech jiných stromů a žijí z vláhy kolem. A to je základ jak se o ně starat. Holky poraďte jak se má orchidej správně zalévat ?

Když budete zalévat moc a substrát nevyschne, brzy uhnijí kořeny. To je obvykle konec rostliny. Pokud budete zalévat málo a substrát vyschne . Jejich pestrobarevné květy dokážou doslova prozářit . Jaké podmínky jsou pro ně nejlepší? Orchideje rodu Phalaenopsis potřebují hodně světla, ne však přímé.


To minimum vody je myšleno tak, že největším problémem při domácím pěstování . Je to nádherná pokojová rostlina, která svou krásou.

Při správné péči vydrží okrasné kvítky na orchideji i tři měsíce. Nejedná se totiž o nic jednoduchého. Jedna z mnoha možností, jak opatrně zalévat , je pravidelně orchidej rosit. Jak zalévat orchideje ? Jsou-li listy vrásčité - přestat zalévat. Obecně mají rády teplo a sucho.


Kvetou mi nádherně - na jednom stvolu i květů. Voda musí být odstátá, nejlépe měkká, převařená, ideálně dešťová. Naučte se své orchideje správně zalévat. Existuje nepřeberně druhů, poddruhů a variet, a každá má jiné . No dříve, než si řekneme, jak orchidej koupit, kam ji postavit a jak se o ni.


Tento typ orchideje je oblíbený díky různorodému zbarvení květů a nenáročné péči. Jako u každé rostliny je i pro orchideje velmi důležitá zálivka, která. Nadbytečná voda se usazuje v zemině, jejíž nepřirozená vlhkost . Jenže jak se o ně správně starat, jak poznat, kdy volají o pomoc, a co.


Rybková, že není problém orchideje zalévat.

Doplňuji: Jo a ta dešťová voda je smíchaná s tekutým hnojivem. Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Pamatujte si, většina orchidejí je raději méně zalitá, než přelitá. Kořeny orchideje , které jsou stále vlhké, hnijí a rostlina odumírá.


Lámete si hlavu nad tím, jak zalévat orchideje , aby skutečně dostaly to, co nejvíce potřebují? Sestavili jsme pro vás . Osvědčený způsob, jak správně zalévat orchideje , je ponoření květináče s rostlinou přibližně na dobu jedné hodiny až po okraj .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky