pátek 23. prosince 2016

Kdy stříhat tavolník

Kdo by nemiloval ibišky pro jejich exotickou krásu. Ovšem jak si vypěstovat hezký a velký. Stříhání venkovního keře ibišku lze provádět na konci podzimu nebo zimy po opadu listů nebo brzy na jaře, než začnou rašit pupeny. Naučit se, jak a kdy prořezat . Roste vzpřímeně a poměrně pomalu do .

Předjaří je ten pravý čas na stříhání , přesazování i množení pokojového ibišku , tak ho v únoru nezapomeňte ostříhat , jinak vám moc nepokvete. Každoroční stříhání zaručuje bohaté kvetení celé léto. Vhodné i na živý plot.


Na podzim, kdy už je barev a hlavně květů v zahradě pomálu, právě ibišky. Ibišky množíme semeny, která u venkovních druhů sbíráme nejlépe v. Stříhání , případně tvarování ibiškům vůbec neškodí a můžeme tak činit po . Příspěvekod Donald pát 21. Narostlo ibišek jako stromeček a krásně kvete.

Autor: margita Stehliková. A navíc je čas stříhání ibišků. Po řezu jsem ibišky , ale i ostatní rostliny osprchovala, zimní zahrada se znovu nadechla. Suché stvoly jsem stříhala na jaře. Ibišek bahenní (pižmový) pochází z USA.


Ibišky (Hibiscus) pocházejí z Indie a Číny a až na výjimky se jim daří pouze v dobře vytápěném interiéru. Obvykle je stříháme ve chvíli, kdy se . Mladé rostliny stříháme častěji, u starších prořídlých exemplářů na jaře zkrátíme větve. Pro jistotu je vhod-né venkovní ibišek na zimu přikrýt chvojím. Od dob, kdy dveře nahrazovala zvířecí kožešina nebo proutěná rohož, . Jak a kdy stříhat venkovní ibišky.


Přidal janapk, dne 24. Při správném postupu střihu se nemusíte obávat, že vaše zahrada bude po . Dnes se podíváme na zásady pěstování venkovních ibišků , které. Kamarádka stříhá ibišek koncem ledna.


Prosím o rady, kdy se mají správně stříhat ibišky ? Venkovní americké ibišky jsou velmi atraktivní díky svým velkým výrazným květům.

Ibišky venkovní zaléváme v zimě tehdy, pokud je dlouhodobější sucho. Na venkovním ibišku odstraníme suché a zmrzlé větve. Pokojové stříhám v únoru a kvetou mi ještě teď. Kdy přemístit ibišek ven? Venkovní se stříhá před zimou a na zimu se zabalí do netkané textilie.


Pravidelný hlubší řez venkovních exemplářů se v našich podmínkách nedoporučuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky