úterý 27. prosince 2016

Řez ostružiny

Řez ostružiny

Dlouhé výhony při výsadbě zkrátíme na dva až tři pupeny, čímž podpoříme růst mladých výhonků z oček . Poradíme vám, co a kdy nejlépe udělat, aby úroda byla co nejbohatší a nejsladší. Pro péči o ostružiník křovitý . Taky u všech ostružin první rok naroste jen letorost, který nekvete. Podle odrůdy je krátký a vzpřímený (např, Navaho) nebo dlouhý vyžadující . Pro úspěšné pěstování ostružin je zásadní správný řez. Do dobře prořezaných keřů dobře proniká slunce, jejich růst je usměrněný a plodí skvělou úrodu.


After season trimming of Blackberry bush. Video, popisující postup při správném podzimním řezu ostružin. Stříhání ostružin - jak stříhat ostružiny - řez ostružin.


Chcete vědět jak správně stříhat ostružiny? V tomto videu najdete. Podzimní řez maliníku a ostružiníku. Začneme ostružiníkeJe potřeba vyřezat všechny loňské výhony, tedy výhony, ze kterých se letos sklízely ostružiny.


Řez ostružiny

Ostružiník pěstujeme na slunném stanovišti. Pruty, které odplodily, musíme odstraňovat. Každým rokem vyrůstají z kořenových pupenů nové . U mnoha odrůd ostružiníku je potřebný i letní řez, aby keř nebyl příliš hustý. Pokud nám vyroste příliš předčasných letorostů a . K dosažení bohaté úrody ostružin je potřebný správný řez. Dobrý řez usměrní růst ostružiníku a umožní slunci, aby dobře pronikalo ke všem částem rostliny.


Jak tedy stříhat ostružiny ? Pěstování navíc usnadňují beztrnné odrůdy. Ihned po výsadbě (na jaře) vybereme tři až čtyři nejsilnější pruty, které . Klíčový je správný řez ostružiníku, který provádíme na jaře. Jak budeme tedy provádět samotný řez ostružin ? Hlavní zásadou je pravidelnost, protože pokud bychom ostružiník nestříhali, vzniklo by nehezké křoví. Správný řez pro bohatou úrodu. Pro dobrou sklizeň je důležité keře ostružiníku správně prořezat.


Rostliny, které jste letos na jaře vysadili nebo . Prozkoumejte nástěnku „pěstování malin a ostružin “ uživatele. Jak provádět udržovací a zmlazovací řez jabloní a hrušní: obrazový návod Jedlá Zahrada . Maliny a ostružiny dozrávají od července do září: záleží na tom, o jakou odrůdu se jedná. Když nastane podzim, proveďte řez. BEZTRNNÉ OSTRUŽINY ,,NAVAHO“ tyto beztrnné ostružiny mají pevnější výhony. Ale za naši péči se dokáží odměnit . Proto se někdy přesněji v následném období uvádí řez po první, druhé a další.


Mezi nejdůležitější drobné ovoce zahrnujeme ry- bíz, angrešt, maliník a ostružiník.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky