pondělí 26. prosince 2016

Jak sázet do truhlíku

Na jaře vyrazí ze země mezi . Než bylinkami zkrášlíte balkon, předpěstujte si je doma za okny už teď. Některé bylinky se mohou pěstovat dohromady, některé potřebují . V zahradnictvích mívají také širokou nabídku už vzrostlých bylinek. Pěstování bylinek zvládne i začátečník, proto přinášíme pár tipů, jak vám letos nejlépe poroste bazalka, petržel nebo koriandr.

Je velmi praktické pěstovat bylinky v zahradě, protože nejenže . Něco málo jsem naznačil již v předchozím článku – domácí pěstování bylinek. Vábí vás vůně ze zahradnictví a máte neodolatelnou touhu něco pěstovat? Jak se o bylinky starat? Také si pěstujete bylinky doma na okně a nejste spokojeni s výsledky ? Paní Veronika Muellerová doporučuje.


Kromě dochucení jídel, vám i . Většina bylinek prospívá na slunci, takže místo volíme spíše slunné.

Dalším předpokladem, jak si bylinek užít v maximální míře, je jejich blízkost – . Pro co nejdelší a nejvydatnější sklizeň je smysluplné, budete-li pěstovat bylinky pohromadě v takových skupinkách, které mají identické nároky. Mezi jednoleté bylinky , které slouží po jednu vegetační sezonu, patří bazalka, saturejka, majoránka nebo petržel. Výsev nebo výsadba bylinek. Není nad to, když v kuchyni použijete čerstvé bylinky. Jsou nepoměrně lepší než ty sušené z obchodu.


Bylinky s vícenásobným . Zkoušeli už jste pěstovat bylinky ? Pokud ne, můžete to vyzkoušet. Víte, kdy zasadit bylinky na svou zahrádku a jak se o ně starat? Autor, Sanecki, Kay N. Nenáročné bylinky si klidně můžete vypěstovat doma. Přivolají do vaší kuchyně jaro, zlepší chuť jídel, a navíc budete mít při ruce čerstvé . K dispozici je celá škála různých druhů bylinek , Stačí si jen vybrat.


Které kuchyňské bylinky zvládne pěstovat i začátečník? Ze semínek, která koupíte v obchodě, si za oknem nebo na balkoně vypěstujete čerstvou pažitku, petrželku, bazalku, .

I v paneláku může vyrůst levandule nebo tymián. Kde sazenice koupit a jak se o rostliny starat. Pořád více lidí začíná s pěstováním bylinek.


Ale jak je správně pěstovat, kdy a kde ? Nejlepší je pěstovat bylinky doma na zahrádce, a pokud . Za okno se lépe hodí nižší odrůdy, dávejte však pozor, jak rostlinky kombinujete. Nedoporučuje se sázet vzrůstné bylinky dohromady s .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky