středa 14. prosince 2016

Calibrachoa semena prodej

Bříza bělokorá Youngii. Betula pendula ´Youngii´. Nejčastěji pěstovaný převislý kultivar břízy. Výška stromu je závislá na . Sháním břízu převislou. Běžně dorůstá kolem 2-3m, v plné dospělosti cca 5m.


Podobně převislých bříz ale najdete v sortimentu více. Velice hezký nižší stromek s deštníkovitou korunou. Nejlépe vynikne jako solitera.


Má ráda slunné stanoviště, roste v každé. Asi neexistuje více známý a nápadný strom než bříza. Velmi oblíbená převislá forma břízy. Je okrasou každé zahrady. Listy jsou velké, jasně zelené, na podzim se zbarvují do žluta.


Momentálně není skladem. Maximální péče o rostliny . Odrůda je v dospělosti vysoká kolem - metrů, má klasicky zbarvenou bílou kůru. V našich podmínkých je . Konečná výška rostliny. Převislý kultivar břízy . Pravděpodobně nejrozšířenější odrůda břízy s výrazně převislými větvemi, tvořící širokou až deštníkovitou korunu.


Jemné větévky a listy okouzlí . Listnatý, opadavý strom, dorůstající výšky - m, nízký strom, s nevýraznými květy. Nároky na oslunění : stín . VELIKOST: bříza převisla do let zaroste plochu m vysadit po 1ks, naroste do výšky m, bříza bílá je vhodná i do alejí. DRŽBA: břízy bývají napadeny . Kvalitní bříza převislá od domácího pěstitele. Reálně roky zasazená, dle zahradníka není problém s přesazením. Kůra, díky které je bříza tak populární, je v mlád.


S potřebou vysázet místa pod vysokými stromy se můžeme setkat jednak ve velkých zahradách, kde budeme chtít například přetvořit okraj lesa, jednak na . Habitem podobná smuteční vrbě. Kvete od dubna do května. Větve nižších řádů jsou často převislé. Opadavá dřevina s převislou korunou. Listy trojúhelníkovité, zaoblené, okraje listů . Skupiny bříz najdeme vysazené také.


Kmen mladých stromů je pokryt hladkou bílou borkou, která se ve . Dorůstá kolem 2-3m a šířky 1-3m s ročním přírůstkem cm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky