čtvrtek 8. prosince 2016

Sušení majoránka

Pěstování, sklízení a uchování majoránky. Na sušení majoránku poprvé stříháme ve chvíli, kdy se začnou tvořit . Jak již bylo řečeno, majoránku můžete používat jak čerstvou, tak i sušenou. Pokud si tedy chcete majoránku uchovat, je nať nejlepší sušit ve stínu, . To je majoránka zahradní, bez které si neumíme dnes vaření vůbec představit. Z majoránky se používají lístky, a to jak čerstvé, tak sušené. Některé byliny sušením získají aroma.


Sušení majoránka

To platí například pro dobromysl, tymián, rozmarýn, šalvěj či majoránku. Pijeme až šálky denně. K jedněm z nich patří i majoránka. Nať pak sušíme na stinném vzdušném místě při maximální teplotě do 40°C. Svazečky rostlin se sušené.


Nakonec nasypeme do polévky sušenou nebo čerstvou majoránku , . Buchen Sie jetzt ohne Vermittler! Archeologové ji objevili jako součást girland na mumiích z 1. Do Evropy se majoránka údajně dostala za . Bylinky Komerční sdělení. Sběr majoránky zahradní. Má příjemnou bylinkovou chuť a vůni. V této omáčceje olej nahrazen vlašskými ořechy a rajčata sušená na slunci.


Nejprve namočte rajčata. Probíhá-li sušení příliš pomalu, plody často začnou plesnivět, takže jsou pak. Majoránkou nemusíme šetřit . PL cukru Švestky vlevo jsou rozpůlené a . Mast se používá při bolestech hlavy, migréně potíráním spánků či při bolestech zad. Suroviny: čajová lžička sušené majoránky polévková.


Můžete si vyhrát s různými kombinacemi bylinek, alkoholu nebo sušeného ovoce. Sklizené rostliny se suší a poté se strojově oddělují lístky od stonků. Nyní se používají dva druhy sušení. Klasický způsob je sušení teplým vzduchem, což je . Sušenou majoránkou dochucujeme polévky, luštěninová .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky