úterý 26. listopadu 2019

Šmolka do vápna

Jen vůně ale na malé škůdce mnohdy nestačí, takže je potřeba připravit silnější arzenál – postřiky! U cibule se mi začala kroutít nat a na česneku jsem myslela že je . Háďátko zhoubné (Ditylenchus dipsaci) porosty česneku napadá ohniskově. Zastavuje se prodlužovací růst. Listy žloutnou a odumírají. Také chrání před trouchnivěním česneku při špatném uskladnění.


Může se stát, že česnek napadne houbomilka česneková, zde je postřik . Zvyšuje se i riziko zamoření půdy chorobami a škůdci. Ideální interval pro pěstování česneku na stejném místě je roky. Co si ale počít, když zahrádku napadne škůdce nebo potřebujete přihnojit. K výrobě postřiku na mšice potřebujete jen česnek a vodu: na deci . Jaké nemoci nebo jací škůdci mohou napadnout česnek ? Pěstitelé česneku hlásí prázdné sklady. K stále obávanějším patří houbomilka česneková.


Naštěstí není potřeba . Ani nejlepší péče však často rostliny před škůdci a houbovými chorobami. Velmi častý a diskutovaný škůdce škodící na pórku, cibuli i česneku , nyní rozšířený ve všech. HR Široký okruh hostitelských rostlin (polyfág), především česnek a cibule.


DZ U cibule dochází k praskání podpučí, u česneku chybí na podpučí kořínky. Dochází k tomu v případech poškození kořenové soustavy (m, škůdci , původci chorob nebo fytotoxicitou některých látek). Rostliny, které jsou již škůdci napadené, můžete ošetřit postřikem z česneku a oleje. Nahrubo nakrájíme nebo nastrouháme asi stroužků . Jak vyzrát na škůdce česneku ? Například na houbomilku česnekovou? Pro jaké rostliny a problémy?


V poslední době se stal český česnek nejpopulárnější zeleninou. Aspoň se to dá soudit podle toho, jak často se o něm mluví nebo píše v . Hostitelské rostliny. Nespecifický škůdce. Vlnovník česnekový (Aceria tulipae) je celosvětově rozšířený závažný škůdce česneku.


Přitom u nás je stále tak málo známý, že ještě před několika málo lety . Moucha přezimuje jako dospělec a na jaře samice kladou vejce na vzcházející česnek. Napadají hlavně česnek sázený na . Kromě cibule a česneku může háďátko napadnout jahodníky, . Přípravek je určen k ochraně rostlin proti kadeřavosti broskvoně, hálčivci a vlnovníku révovému, postřik na přezimující škůdce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky