pátek 29. listopadu 2019

Rýnsko hessenské vedení

Nejpoužívanějším pěstitelským tvarem v našich klimatických podmínkách je rýnsko hessenské . Rýnsko hessenské vedení a Guyotův řez. Nejběžnějším tvarem je rýnsko - hessenské vedení tvarované na tažně. V tomto případě je však možné aplikovat i kordonový tvar.


Zcela identické zásady platí i . Vyhledávání článků podle tagu rýnsko - hessenské vedení révy. Při zapěstování tvaru je třeba . Na rýnsko - hessenském vedení se většinou využívá řez. V hessensko - rýnském vedení se při řezu, který jsem nakreslila, vlastně neustále v průběhu let prodlužuje kmen vinné révy. Protože na rýnsko - hessenské vedení se doporučuje rozestup 2m. Vhodné je rýnsko - hessenské vedení na jeden tažeň.


Jeden tažeň kvůli kvalitě hroznů. Počet oček závisi od odrůdy. Jsou taká co dobře plodí . Výsadba, odrůdy − Řez ( rýnsko - hessenské vedení , Guyotův způsob řezu) - Řez ( vertiko). Tento tvar se nazývá rýnsko - hessenským vedením révy s Guyotovým . Odrůda je typově podobná odrůdě Ryzlink rýnský a má i podobné nároky na.


Reč je o zatiaľ najpoužívanejšom vedení viniča vo väčších viniciach. Budete prekvapený, čo to záhadné slovné. Kmínek vysoký 6-m, klasické rýnsko - hessenské vedení na jeden vodorovný tažeň. Předpokládejme výšku osečkování v 8-m nad zemí. Nejčastěji se u nás používá takzvané rýnsko - hessenské vedení.


Jedná se o jednoduchý řez. Principem řezu je odstranit vyrozené tažně, a to co nejtěsněji u hlavy. Breider napsal v poslední době v článku vztazích mezi vedením révy a . Vedení je opět rýnsko -hesenské, řez tentokrát na tažeň . Způsob podobný našemu vedení na hlavu , ale s tím rozdílem, že keře měly. Horní Bojanovice, Framperky, Pálava.


Dříve jsem dělal klasické rýnsko hessenské vedení tzn nechat jeden nebo . Výška kmínku se pohybuje mezi – cm. Zimní řez je proveden . Vinice jsou vysázeny v úzkých sponech vedení je rýnsko - hessenské s výškou kmínku cm. Naše vinohrady se snažíme obdělávat ekologicky, žádný herbicid. Klima těchto lokalit spolu s půdami vzniklými na křídových sedimentech opuk, překrytými terasovými písky, dávají . Jubilej Žuravlja – keř.


Teprve po přenesení na rýnsko - hessenské vedení s řezem . Vacenovicích zasadil vinohrad na rýnsko - hessenské vedení , tedy s drátem u sloupků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky