úterý 5. listopadu 2019

Rané odrůdy třešní

Raná stará odrůda třešní , tmavá srdcovka s kvalitními plody. Středně raná odrůda třešně ChristianaAutor: Archiv ireceptar. Byla vyšlechtěna ve VŠÚO Holovousy, s. Stromy kvetou středně raně a jsou cizosprašné.


Mezi vhodné opylovače patří odrůdy Karešova, Kaštánka a Van.

Vlastnosti plodu: Pomologicky se jedná o . Jedná se o křížence odrůd Van a Star. Středně velké až velké plody ve tvaru srdce mají sytou , temně . Pozdně kvetoucí třešně ale můžete klidně vhodně kombinovat s odrůdami višní, jež kvetou raně. Nejznámější rané odrůdy třešní. Původní česká raná odrůda třešní – srdcovka. Tato odrůda patří mezi ty vitální s vertikální korunou.


Kvete ve středním termínu a je samosprašná.

Rané odrůdy třešní a višní - skvělá kolekce časných třešní a višní za výhodné ceny. Nakupujte již dnes kvalitní sazenice. Rychlé dodání, skvělé ceny, kvalitní . Raným odrůdám třešní říkáme srdcovky.


Adélka je velice raně dozrávající srdcovka, která dobře plodí a má výbornou chuť, plody má však . Krajová odrůda nalezená v Chlumci n. Odrůdu můžeme vybírat i podle citlivosti k červivost plodů. Třešeň ´Chlumecká raná ´. Rané třešně tomuto napadení unikají, v nejhorším případě zůstává vajíčko jen na . U třešní převládají cizosprašné odrůdy , proto je vhodné při výsadbě dbát na . Tmavší druhy třešní jsou bohatým zdrojem hořčíku, železa, jódu, fosforu, zinku, vápníku,. Hlavní odrůdy jsou Rivan (nejranější, zraje v 1. třešňovém týdnu), Karešova.


Velmi raná tmavá srdcovka, která zraje v 1. Náletům vrtule třešňové unikají rané odrůdy třešní , jako třeba Adélka, . Roste velmi bujně, tvoří rozložité koruny, spodní partie převisají. Například raná polochrupka 'Burlat' se sklízí v 1.

Plody velké, kulovitého . Kvalitní raná polochrupka. Vzhledem k výskytu vrtule třešňové a potřebě chemického ošetření u pozdních odrůd raději oddělujeme při výsadbě raně a pozdně zrající odrůdy. Jedna z nejkvalitnějších třešní v sortimentu. V poslední době u nás přibyly nové odrůdy třešní s velkými .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky