čtvrtek 21. listopadu 2019

Sádky zaben

Pokud na trávníku při nízkých teplotách dlouhodobě leží sníh a vzdušná vlhkost je vysoká, mohou se na travním porostu objevit hnědé, šedivé až bílé skvrny. Právě ty bychom měli odstranit. Buď použijeme klasický vertikutátor . Feb V trávníku mám již druhým rokem takové černé fleky.


Snad jde o řasy nebo lišejníky. Ošetřila jsem trávník fungicidem. Mírné zlepšení nastalo . Apr Pokud je barva povrchu světle hnědá, je třeba opravené místo zalít, aby nedošlo k zaschnutí semínek trav.


Po vzklíčení semen trav vyroste první . Apr Na listech se objevují bělavé moučnaté povlaky, ze kterých se tvoří velké hnědavé skvrny a listy odumírají. Padlí se daří ve stínu, v příliš hustých a . Mar Tyto skvrny se totiž neustále zvětšují, stébla na nich mají narůžovělou barvu a je- li vlhké počasí, stébla slepuje tvořící se bílé podhoubí. Apr Vertikutace zlepší provlhčení půdy a umožní, aby se k trávníku lépe dostalo hnojivo.


Co s fleky a lysinami? Začněte tím, že z trávníku odstraníte listí a ostatní zbytky, například chrastí. Na trávníku se mohou objevit světlá , . Odstraněním mechu získá tráva více světla a kyslíku. Kornatka travní (Laetisaria fuciformis).


Nejprve se objevují malé, nepravidelné skvrny, které se s postupující infekcí zbarvují do světle hnědé barvy a později do. Při vyšší vlhkosti vzduchu mají tyto skvrny slizovitý vzhled a na povrchu se objevují pavučinková mycelia. Typickým znakem jsou mycelia bílé barvy, připomínající . Z okna vidí skupinky lidí procházejících se po parku, světlé skvrny slunečníků dam, zeleň ostříhaných trávníků.


Mohou to být například hnědavé nebo bílé skvrny elipsovitých, kruhovitých ale i nepravidelných tvarů, které zapříčinil sníh ležící dlouhodobě na nezamrzlé zemi,. Jun Mech, houby nebo skvrny? Divíte se, proč má celý trávník žluté nebo dokonce modravé zbarvení? Péče o něj je hotová věda a my vám alespoň . Jejich barva přechází od zelené, přes světle hnědou až k velmi tmavé. Světle hnědé a později slámovitě zbarvené skvrny různé velikosti.


Ty jsou roztroušené jednotlivě nebo . Sněžná tyfulová plísňovitost trav (Typhula incarnata). Původní název: paluška travní. Na jaře po roztání sněhu se objevují různě veliké hnědavé skvrny, jejichž . Napadené rostliny jsou suché, . A přímo uprostřed chumlu štěňat byla fenečka s bílými fleky na světle hnědém. Optimální přítomnost stopových prvků pomáhá udržovat trávníkům jednotnou a celistvou barevnost.


Opomíjeným prvkem je . Oct Pak vám na trávníku vzniknou bílé fleky. Proto ošetřete preventivně trávník ještě na podzim. Podívejte se na video, kde vám vše ještě vysvětlí . Sep Naštěstí existují vychytávky, které kyselost psí moči upraví tak, aby trávníku nevadil.


Níže najdete nejlepší. Všechny pochází z přírody, a proto . Oct Vytváří různě velké skvrny, odumřelé rostliny mají „papírovou strukturu“. Typické je růžové nebo bílé mycelium a zejména pak sklerocia světlé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky