neděle 17. listopadu 2019

Sazeni levanduli

Sazeni levanduli

Jak zasadit na záhon levanduli , okouzlující keřík s podmanivou vůní modrých květů. Jak pěstovat levanduli , aby vás odměnila záplavou velkých květů? Pokud nemáte zahradu, můžete levandulí ozdobit i balkon. Líbí se vám atmosféra francouzského pobřeží? Máte ji nezaměnitelně spojenou s lány fialové levandule?


Sazeni levanduli

Nenapadlo Vás zkusit si takovou levanduli zasadit i . Tím je péče o levanduli zcela hotova. Rostlina vydrží až do jara. Zvládne mrazy, ale můžete ji na zimu přikrýt chvojím. Sázení rajčat - jak sázet rajčata. Levanduli v květináči . Jedna rostlina, mnoho názvů.


Jaké pro ní zvolit stanoviště a jak o ní pečovat, abychom se těšili z. Ty se z matečné rostliny odebírají na podzim, ideálně v září nebo říjnu. Toužíte si zasadit na zahrádce vlastní levanduli ? S následujícími tipy to hravě zvládne opravdu každý. Kdy levanduli stříhat?


Sazeni levanduli

Za málo úsilí dokonalá zahrada. Kdybychom měli zvolit královnu bylin, byla by to levandule. V okrasné části zahrádky použijeme proti mšicím levanduli a vratič. V květináčcích můžeme pěstovat vytrvalou saturejku horskou . Semena levandule vyséváme na jaře, . Co takhle si říct něco o sázení a pěstování levandule? Pěstujeme-li levanduli ve volné zemi, nemusíme zimu a mrazy vůbec řešit.


Pokud tedy nemáte zahradu a chcete levanduli umístit na balkon či terasu, vyberte si k tomu vhodný . Lavandula angustifolia Mill. Někteří z Vás nemají možnost pěstování v zahradě a chtěli by levanduli alespoň do truhlíku. Zemina – platí úplně stejné požadavky jako při sázení do záhonu.


Při výběru sazenic se ujstěte, zda právě tento druh levandule chcete do své zahrady, abyste věděli, jak vysoká bude rostlina v dospělosti . Pokud si přejeme sušenou levanduli i na ozdobu, seřezáváme. Sáčky se sušenou levandulí vložené do skříně provoní prostor i prádlo a . Pokud patříte k pohodlnějším pěstitelům, určitě se vám zalíbí možnost vypěstovat si levanduli z odřezků, a to buď z bylinných .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky