úterý 15. října 2019

Sušeni rajcat

Nadbytek úrody rajčat můžete snadno konzervovat sušením. Zvolíte tradiční sušení na slunci nebo rychlejší v troubě či sušičce na ovoce? Domácí sušení rajčat. Pokud vás zajímá, jak si doma usušit rajčata tak, abyste si na nich pochutnali dlouho po sklizni, máme pro vás . Při sušení rajčat v sušičce rozložíme nakrájená rajčata do sušičky vždy pouze v jedné vrstvě na patro. Počítejte s dobou sušení mezi až 8 . Nabízíme výkonnou sušičku, která Vám umožní sušit nejrůznější ovoce i zeleninu , tak aby neztratilo svou chuť.


Velmi využívána je na sušení rajčat , která si pak . Sušení rajčat v troubě, foto med. Ten kdo má zahrádku a pěstuje rajčata (ZDE) ví, jak překotně dozrávají,. Mnohdy je úroda tak bohatá, že už nevíme, co už s . Původní procedura sušení rajčat je na slunci, na čerstvém vzduchu.


Právě proto je nejjednodušší připravovat je v létě. Vyzkoušeli jsme i variantu sušení s dužninou. Na dvě menší skleničky potřebujete zhruba velkých rajčat (téměř dvě kila). Chcete si sušení rajčat vyzkoušet na vlastní kůži? Tento krok můžete vynechat u cherry rajčat , jen pak počítejte s delší dobou sušení.


Když se urodí velké množství rajčat , najednou nevíme, co s nimi. Přichází na řadu metoda sušení. Můžete nechat silné slunce, aby vysušilo plátky rajčat , které potom. Už v tento moment je fajn začít hledat síto, které používáte na sušení hub. Ale co takhle si dopřát rajčat sušená tak, jak je umí jenom v Itálii?


Pro sušení se totiž nejlépe hodí rajčata čerstvě zralá s pevným tělem. Po hodině sušení rajčat můžete přidat bylinky, které máte rádi. Další možností zpracování je nakládání rajčat. Samotnému sušení může předcházet ošetření rajčat oxidem siřičitým, které se musí uvést na obalu. Rajčata, o kterých víte, že . Tím se pojistí, že se z plodů ve finále . Nakonec jsme se tedy uchýlili k tomu nejjednoduššímu způsobu, tedy sušení v troubě.


Ingredience: - rajčat a, ideálně co nejzralejší, ale stále tvrdší - olivový a . Procesu sušení rajčat může předcházet ošetření oxidem siřičitým, který napomáhá zachovat červenou barvu sušených plodů. Pro marinování a sušení rajčat se nejlépe hodí malá cherry rajčátka, doporučují se odrůdy datterini a ciliegini. Při odrůdě ciliegini můžete použít . Za několik měsíců budete odměněni miskami rajčat lahodné chuti a neodolatelné vůně právě utržených plodů. Nevyhnete se sušení prádla v bytě?


Rostliny hned začnou hnít nebo je napadnou houby. Já jsem sama, u hodně masitých odrů letos poprvé zkusila sušení rajčat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky