středa 23. října 2019

Stříhání angreštu

Děti jej milují a rádi si pochutnají na buchtách s tímto chutným ovocem. Ještě než jej lidé v 16. Aby vám poskytl dobré, chutné a šťavnaté plody, je nutné ho pravidelně a správně prořezávat.


Pravidelný řez je nutno . Sezóna drobného ovoce je v plném proudu. Sklízíme černý, červený i bílý rybíz rybíz, angrešt , maliny, ostružiny, kanadské borůvky i americké brusinky. DROBNÉ OVOCE - ANGREŠT : ukázka jarního řezu angreštu od výsadby do plné plodnosti. Výklad a řez Jan Urbánek.


Praktické video, ve kterém se dozvíte jak udělat jarní řez ovocných dřevin - rybízu a angreštu. Každoročním řezem výhonů na daný počet pupenů chráníme angrešt před hnědým padlím. Aby byl podpořen růst nových výhonů černého rybízu a angreštu , odstraňujeme staré a málo plodící výhony.


Provádí se dvě etapy řezů na bobulovinách - po . U pravokořenných – 2letých sazenic se napřed odstřihnou slabé výhony. Ponechané silné výhony se pak hluboko . Dobrou životnost a plodnost rybízových keřů udržujeme pravidelným stříháním. Včas na podzim nebo brzy na jaře odřezáváme těsně u země čtyřleté až pětileté. Nejlepší doba pro řez angreštu je předjaří, ještě před tím, než vyrazí pupeny. Pokud to klimatické podmínky dovolí, můžete . Na většině zahrádek ale převládá angrešt stromkový.


Pěstování angreštu se nemusí vzdát ani . Angrešt může mít podobu stromku nebo keříku. Radikální zmlazovací řez keřového rybízu a angreštu. Nejvýznamnějšími druhy drobného ovoce jsou angrešt , rybíz a maliník. Můžete mi napsat, jak stříháte keřový angrešt ? Je nějaký rozdíl ve stříhání stromku nebo keře? Odstraníme odmladky meruzalky – zem od kmínku odhrneme a vylomíme (nebo hladce odřízneme) rašící podnož.


Výsadba a řez rybízu a angreštu. Rybízy patří mezi důležité zdroje vitamínů a esenciálních minerálních látek. Nejbohatší v tomto směru je černý . Rybíz a angrešt – roubování a řez — Polopatě, Proč se roubuje i drobné ovoce.


V průběhu řezu ovšem nesmí mrznout a je lépe, když se mrazy už . Jak se dělá výchovný řez.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky