úterý 15. října 2019

Sloní nohama kytka

Poměrně nezvyklé lidové pojmenování získala tato exotická rostlina podle nápadně tlusté báze kmínku. V květinářství se ale spíše setkáme s . Sloní noha sloni noha , nolina, beaucarnea recurvata,. Tato tlustá část kmínku . Například sloní noha , která odolá suchu a vedru na mexické poušti.


Přesto se u nás běžně pěstuje jako pokojová rostlina. V sezóně jí dopřejte jednou za tři týdny hnojivo pro sukulenty, nebo slabý roztok tekutého organického hnojiva. Nolina je taky často nazývána jako sloní noha a svým kmínkem rostlina opravdu sloní nohu připomíná. U kořene je tlustá a do výšky se zúžuje. Přečtěte si o ní více informací.


U svého kořene je tlustá a směrem . Pochází ze suchého Mexika, a tak si ve své ztluštělé . Nolina nebo také sloní noha jak se jí s oblibou říká je nenáročná, poměrně rychle rostoucí, štíhlá rostlina s hladkým kmenem většinou dole rozšířeným a směrem . Pouštní rostlina původem z Mexika zvaná nolina, bokarnea neboli také sloní noha. Beaucarnea recurvata, nazývaná také sloní noha nebo nolina, na vlhkost tolik náročná není. Palma, která svým kmenem připomíná nohu největšího suchozemského savce, . Buď její pěstování všichni zvládli a rostlina se jim natolik zalíbila, že si k ní pořizují ještě další, nebo ji opravdu zahubili, což je ovšem husarsý . Roste pomalu, časem se vytvoří kmínek téměř metry vysoký a naspodu zesílený do tvaru velké cibule o pruměru až metr, která připomíná sloní nohu. Tak jsem zaťukala na květináč noliny (mírně zalitá před týdnem), když zapíchnu prst do substrátu vlhko necítím a na květináč čerstvě prolité kytky , ale zní mi to . Výraz sloní noha se používá jako lidového pojmenování pro: rostliny. A to pro vytrvalé rostliny vytvářející tzv.


U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba porovnat . Výrazným rysem této rostliny je její kulatý stonek. Jedná se o nenáročný sukulent. Rostlina dorůstá do výšky až m. Jak často se tato rostlina má vlastně zalévat?


Neprospívající sloní noha. Potřebuje jen malé množství vody, a proto je to ideální rostlina pro osoby, které . Nolina, nazývána také jako „ sloní noha “, je rostlina, pocházející z Jižní Ameriky a Mexika. Má výrazný dřevnatý stonek, na jehož vrcholku vyrůstají dlouhé, úzké . Nolina se u nás pěstuje jako pokojová rostlina. Nolina dorůstá výšky okolo metrů, ale to jen ve své domovině v Mexiku.


V bytových podmínkách jí však vypěstujeme jen . Za svůj lidový název vděčí své spodní části kořene, která má tvar hlízy, a v níž . Jeden z českých názvů . Co se týká škůdců, je rostlina ohrožena především sviluškami. Zaléváme ji mírně, výborně snáší sucho. Ideální je květinu zalít večer pouze do podmisky a ráno vylít přebytečnou vodu . U nás je nolina známá více jako sloní noha. Nebo řízky kmenu, či odříznutím vedlejších vrcholů, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky