středa 9. října 2019

Prisavnik triprsty

Tento kultivar pochází z východní Asie a Japonska a je také samopnoucí pomocí přísavných destiček na koncích úponků. Dokáže se přichitit i na velmi málo . Plody jsou černomodré bobule, které vyniknou zejména po opadání listů. Je to ideální rostlina na zdi domů, na ploty, pergoly, loubí a altánky. Většina našich reportáží je právě o ovoci a. Přísavník poroste v jakékoliv půdě, snese i půdy sušší, hlinité, . Přídavník tříprstý snadno vyšplhá na jakýkoliv povrch.


Na podzim mení barvu listu ze zelené na . Jedná se o nenáročnou rostlinu, která se bez pomoci pne. Check Out on Website. Lonicera camtshatica Ľudovo nazývaný tiež kamčatské čučoriedky. Vyniká najmä skorosťou, jeho plody sú vynikajúcej chuti, intenzívne farbiace, dozrievajú už v . This Pin was discovered by Marketa Spackova.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Nový kultivar fenway park doplňuje klasické přednosti přísavníku zajímavou žlutou barvou listů, která . Zpět na Receptář prima nápadů. Pěstování a roubování přísavníku tříprstého. V podzimním období se listy zbarví do červena.


Loubinec (Parthenocissus), česky též přísavník a lidově psí víno, je rod rostlin z čeledi révovitých. Loubince jsou dřevnaté úponkaté liány s jednoduchými nebo . Rychle rostoucí, opadavá, popínavá dřevina. Má velmi dobře vyvinuté úponky s adhezivními terčíky a vytváří výrazně . Jeho výška je až do 20ti metrů.


Sieboldova velkokvětá přísavník tříprstý pseudosasa japonská ptačí zob vejčitolistý pustoryl věncový puškvorec trávovitý R rákos obecný . Vybrat si můžeme mezi loubincem popínavým (také zvaný přísavník tříprstý ) a loubincem pětilistým. Kvete od července do září. Květy loubince jsou sice malé, . Tříprstý přísavník je vhodný na větší plochy, které dokáže za pár let pokrýt rovnoměrnou vrstvou listů. Latinsky: Parthenocissus tricuspidata.


Slovensky: Pavinič trojlistý. Používá se k ozelenění budov a zídek. Velmi rychle roste, k opoře mu stačí velké plochy zdí a pergoly ani jiné podpůrné konstrukce nepotřebuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky