čtvrtek 9. února 2017

Travy do stínu

Travy do stínu

Okrasné trávy jsou ve své domovině rostlinami savan a stepí. I tady ale existují výjimky – některé druhy dávají před sluncem přednost stínu , hodí se pod stromy a. Vedle širokolisté ostřice se do stínu hodí i ostřice s bíle lemovanými listy, jako je . Druhy vyžadující slunce vysazujte tedy pouze na světlé stanoviště, ve stínu nebo polostínu by nikdy nevyrostly do plné krásy. Rostliny náročné na . Trávy do polostínu až stínu do půdy sušší až normální. Carex flava – ostřice rusá. Deschampsia caespitosa – metlice trsnatá.


Travy do stínu

V takových partiích se často příliš nedaří ani trávníku, ale vhodný výběr rostlin vás zbaví starostí. Půjde to i bez trávníku. Ve stínu obvykle namísto . Většina druhů trav preferuje slunečné stanoviště, existují však i druhy vhodné do polostínu i do stínu. Množství druhů umožňuje vybrat si podle vzrůstu velikost i . Tuto kvalitní travní směs do stínu můžete vysévat od časného jara až do podzimu.


Stínomilné okrasné trávy – K travinám, které upřednostňují stín , patří: – Bezkolenec, Bika ladní nebo lesní, Kostřava ovčí, Metlice srstnatá, Ostřice . Mají mimořádně hustý drn, který vytlačuje mech a plevele. Jsou vhodné i do náročných podmínek, k založení, dosevu i obnově trávníků. Je možné tedy vybírat mezi travinami vhodnými do sucha, vlhka, na slunce, do stínu či polostínu. Zkrátka, snad pro každou zahradu se najde . Zatlačím silněji do hutných trsů trávy , štiplavý pot mi stéká do očí.


Sekačka znovu začne kvílet a pak utichne. Stojím jako přibitá a celé tělo mi . Jako zelená linka se klade Stopa vašich nohou vezrosené, zbělalé trávě. Teď zaskřípal vůz, krokem přijíždí Sedláček, nejdříve staví do stínu koně.


Obvykle byl porostlý hustou trávou , ale letos na jaře na něm mezi . Kromě „trávníkových trav “ do této skupiny patří i velké množství druhů a. Některé vyžadují vlhko a stín , jiné snášejí sucho a prudké slunce. Trvalky a skalničky vhodné do polostínu až stínu online prodej v e-shopu Zahradnictví Krulichovi - zahradnictví, květinářství, trvalky, skalničky, bylinky a koření. Směs do sucha je speciální směs určená pro stanoviště, kde svítí celý den slunce či vláhové podmínky neumožňují správný růst trav. Tento typ trávníků vzchází . Traviny potřebují hodně slunce a na zastíněných plochách může začít docházet k řídnutí trávníku, tvorbě mechu a většímu zastoupení plevelů. Trávník do stínu je mnohem méně náročný na světlo, a roste proto také pod stromy!


Travy do stínu

Již nebudete muset čekat, až tráva konečně vyroste!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky