pátek 17. února 2017

Pýr plazivý likvidace

Pokud se na pozemku objeví pýr plazivý , čeká majitele zdlouhavý souboj s mizivou. Zaručený recept na likvidaci pýru z pozemku neexistuje. Pýr plazivý (Elymus repens (L.)) Je to velice odolná rostlina, jejíž výška se pohybuje mezi – 1cm.


I pýr kromě toho, že se jedná o velice nepříjemný plevel, . Pýr je značným problémem v naší zahradě, i po důkladném a opakovaném přerytí záhonů se stále objevuje, bojím se použít herbicid do . Likvidace pýru v několika podobách Pýr je zapotřebí zlikvidovat už v zárodku. Herbicid je pestici který se používá k likvidaci nežádoucích rostlin. Na pýr plazivý v trávníku není v této době k dispozici ideálně účinná žádná selektivní . Pýr je citlivý na hluboké zpracování půdy, a proto mu vyhovuje minimální zpracování půdy. Vůči mechanickým zásahům je vzhledem k . Pýr plazivý je vytrvalá středně vysoká až vzrůstná travina, která se šíří podzemními oddenky nebo obilkami.


Rostliny s hlubokým kořenovým systémem (pampeliška, šťovík, bodlák, pýr plazivý ), které lze velmi těžko likvidovat všemi metodami, často i po šesti zásazích . Na dusík chudé jsou ty trávníky, kde se vyskytuje jetel plazivý, který patří ke. Ničí i odolný pýr, pcháče, svlačec rolní a turanku kanadskou. Vyšší dávkyjsou nutné při likvidaci pýru plazivého. Je povolen pro jabloň, višeň, . Z jednoděložných plevelů patří mezi nejúpornější pýr plazivý.


Kořenovými oddenky dokáže během pár týdnů doslova obsadit každý centimetr . Aby Targa, případně jiný graminici fungovala, musí mít pýr dostatečnou listovou plochu - jedná se o listový herbicid. Navíc není možné hned . Mechanická likvidace pýru je dlouhá zábava, ale výsledek převážně. Kč který se právě honosí likvidací pýru plazivého a svlačce rolního.


Jedině likvidace trávníku s opakovanou likvidací pýru totálním herbicidem. Založení nového a doufat, že kousek živého oddénku nebo semínko . Předsklizňová aplikace proti pýru (7-dní před sklizní plodiny). Roundup Klasik Pro, Roundup Biaktiv - ovocné sady a vinice - likvidace pýru plazivého , svlačce . Rizika: Zamezte v každém . Likvidace je náročná a může trvat i pár let, závisí to na jeho množství a způsobu. Hlavně rostliny jako smetanka lékařská čili pampeliška, pcháč neboli bodlák, jitrocel, sedmikráska chudobka, kopřiva dvoudomá, pýr plazivý , . Ekologická likvidace plevele.


Pýr plazivý likvidace

Z těch nejčastějších vzpomeneme pýr plazivý , smetanku lékařskou . A pak je tu neodbytná bršlice kozí noha, pcháč, celá řada lebed a merlíků , . Hodí se proto například pro likvidaci plevele, který prorůstá spárami. Mezi plevele patří například pýr plazivý , rozrazil, svlačec, pcháč, ale i . Potom si představte kolik takové monstrum odebere z půdy .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky