čtvrtek 9. února 2017

Jak sázet bylinky

Vytipovali jsme pro vás nenáročných druhů a poradíme vám, jak na ně. Na co pozor při nákupu . Ať už se vám pěstovat bylinky ze semínka nechce nebo nedaří, půjdete je někam koupit. Především rychle rostoucí jednoletky, jako je kopr, koriandr, bazalka, petrželka či roketa, se vyplatí pěstovat ze semen.


Vytrvalé druhy, jako je . Můžete si je vypěstovat také doma, abyste je měli v kuchyni stále čerstvé při ruce.

Stačí jen mít to správné vybavení a vědět jak začít. Věnujte jim péči a bylinky. Sázet bylinky doporučujeme řídce, protože se následně rozrostou a pozor je také třeba dát na kombinaci jednotlivých druhů. Ne všechny druhy se totiž mezi sebou.


Atraktivní vzhled bylinek. Také si pěstujete bylinky doma na okně a nejste spokojeni s výsledky ? Paní Veronika Muellerová doporučuje. Kromě dochucení jídel, vám i .

Většina bylinek prospívá na slunci, takže místo volíme spíše slunné. Dalším předpokladem, jak si bylinek užít v maximální míře, je jejich blízkost – . Pro co nejdelší a nejvydatnější sklizeň je smysluplné, budete-li pěstovat bylinky pohromadě v takových skupinkách, které mají identické nároky. Mezi jednoleté bylinky , které slouží po jednu vegetační sezonu, patří bazalka, saturejka, majoránka nebo petržel.


Bylinky s vícenásobným . Výsev nebo výsadba bylinek. Není nad to, když v kuchyni použijete čerstvé bylinky. Jsou nepoměrně lepší než ty sušené z obchodu. Na jaře vyrazí ze země mezi . Než bylinkami zkrášlíte balkon, předpěstujte si je doma za okny už teď. Některé bylinky se mohou pěstovat dohromady, některé potřebují . V zahradnictvích mívají také širokou nabídku už vzrostlých bylinek.


Pěstování bylinek zvládne i začátečník, proto přinášíme pár tipů, jak vám letos nejlépe poroste bazalka, petržel nebo koriandr. Je velmi praktické pěstovat bylinky v zahradě, protože nejenže . Něco málo jsem naznačil již v předchozím článku – domácí pěstování bylinek. Vábí vás vůně ze zahradnictví a máte neodolatelnou touhu něco pěstovat?


Jak se o bylinky starat?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky