úterý 14. února 2017

Křen sázení

Vyzkoušejte malínský víceletý způsob pěstování, nebo novější jednoletý. Domovem křenu selského (Armoracia rusticana) je jihovýchodní Evropa. Kořeny vhodné k sázení by měly být . Výsadba kořenových řízků.


Kořenové řízky se vysazují pro vytrvalý způsob pěstování.

Na jeho sadbu je právě vhodný čas. Roste volně v přírodě, nejčastěji na okrajích polí a luk, . V současnosti je pěstován v mírných . Pěstování křenu v jednoleté kultuře je poněkud odlišné a hodí se především pro současnou odrůdu Krenox. Pro pěstování bychom měli vybrat . Pokud máte na své zahradě křen , tak jste se jistě setkali s tím, že vám postupně zapleveluje.


My jsme navštívili paní Ludmilu Duškovou. Nejvhodnější půda je písčitohlinitá, lehčí.

Existují dva způsoby pěstování křenu , jednoleté a víceleté. Ty na podzim uložíme do bedýnky s . Nejznámější druh křenu. Máme různé druhy křenů např.


Jeho způsob pěstování se k . K jednoletému pěstování křenu budete potřebovat slabé postranní kořeny ze sklizně z předchozího roku. Selský křen - Armoracia rusticana - kořenový řízek k sázení - ks. Křen sázíme v březnu, a . Sázet můžeme od listopadu, v zimě, pokud to počasí dovolí, a na jaře do konce března. Matku uložíme mírně šikmo do . Pozdě sázená matka pak ovšem později z oček vyžene prejty (budoucí kořeny). Popularita křenu wasabi u nás vzrostla až v poslední době spolu s expanzí japonského stylu stravování.


Je také velmi citlivé na choroby, zejména je-li sázen ve velkém množství. Přínos ze vzrostlého wasabi ovšem vyváží obtížnost jeho pěstování. Bohužel sehnat fenomenální křen z Malína dnes, to znamená mít někoho.


Nicméně u křenu je zcela zřejmě . Svůj původ má v jihovýchodní Evropě či.

Jak na pěstování křenu na zahradě ? Zahrada pekne-bydleni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky