úterý 21. února 2017

Jak sadit švestky

Kořenové sazenice (část kořínků) maliníku sázíme vodorovně do hloubky osm až deset centimetrů. Vzpřímené odrůdy se mohou pěstovat bez . Je nejvyšší čas na sázení do volné půdy. Prostokořenná sazenice.


Má mít živé nezaschlé kořeny, při nastřihnutí s odpovídající barvou. Jestliže z nich jde část .

Pro vysokou potřebu vláhy lze maliník , stejně jako například rybíz, pěstovat v podhůří. V těchto podmínkách , vzhledem k pozdní době květu . V rámci projektu IKAP, do kterého je naše škola zapojena, jsme se se skupinou šesťáků vypravili do Horních Heřmanic na akci „sázení . Nejvhodnější odrůdy maliníku. Dnes patří jeho plody mezi nejoblíbenější ovoce, které můžete sklízet i na svojí zahrádce. Na pěstování je takováto rostlina poměrně . Je ideální čas na sázení malin.


Pěstovat maliník zvládnou i úplní začátečníci. Mít na zahradě vlastní maliny naštěstí není nic složitého.

Chcete si doma posadit jahody nebo maliny ? Podívejte se na tento praktický postup a dozvíte se jak na to. K výsadbě postačí část výhonu i kořenu, mladé výhony nebo vybíráme zdravé, jednoleté sazenice. Rozhodnutí jak sadit nechám na vašem uvážení. Maliníky se vysazují o. Jak daleko od sebe je . Prořezání keřů malin se může zdát obtížné, nicméně podporuje to bohatší úrodu, stimuluje nový růst a někdy je nezbytné k odstranění. Od začátku léta až do zámrazu . Tehdy se plody maliníků.


Když si pořídíte stáleplodící maliník , pochutnáte si na vlastních čerstvých malinách dvakrát ročně. Pokud chcete něco neobvyklého, zkuste žluté . Nejobávanější chorobu maliníku způsobuje houba Didymella applanata. Ludmila Dušková divákům ukáže jak na podzim sázet maliník a ostružiny.


Sázení maliníku a ostružin. Vyžadují ale chráněné slunečné stanoviště, které podporuje vývoj plodů a vysokou . Aby trvale plodily, je nutné maliníky udržovat řezem. Pokud nevlastníte zahrádku, můžete zkusit pěstovat maliny na balkoně.


Kdy a jak zasadit maliny. Podle velikosti prostoru pro pěstování můžeme sázet rostliny v osamocených keřích nebo .

Můžete pěstovat i dvakrát plodící maliníky Medea, Heritage nebo Ada.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky