neděle 19. února 2017

Jak naložit krkovici na gril ?

V porostech brambor se vyskytují mnozí škůdci , kteří poškozují jak nadzemní, tak i podzemní části rostlin. Ale i pěstování brambor skýtá své problémy. Zejména máme na mysli mandelinku bramborovou, které se také někdy přezdívá „americký brouk“. Nejzávažnější škůdce – mandelinka bramborová. Každý, kdo pěstuje brambory , zná velmi důvěrně mandelinku bramborovou.


Nevíte identifikovat chorobu, škůdců či poškození na Vašich bramborách a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik? S tím Vám pomůže náš katalog chorob . Brambory mají tou dobou již odumřelé kořeny, které mohly larvy dosud spásat, a tak se přesouvají do hlíz. Stejné chodbičky mohou vykousávat . Dalším škůdcem bramboru je larva kovaříku - drátovec, který výrazně zhoršuje kvalitu brambor.


Mandelinky kladou vajíčka, . Drátovci poškozují nadzemní části. Kontrolní test- škůdci brambor a řepy. Jak monitorujeme let významných druhů mšic sajících na bramboru? Vyberte libovolný počet možných.


Postřik na škůdce na bramborách. Brambory , choroby brambor , škůdci , ochrana, mandelinka bramborová, slimáci, plíseň bramboru , černání stonku, měkká hniloba hlíz. Počasí především v první polovině vegetace přálo také škůdcům. Ale potíže lze ještě očekávat v průběhu skladování, a to jak se skládkovými . Brambory často napadají choroby a škůdci a naším úkolem je dodržet preventivní opatření a při napadení brambor zasáhnout, jinak je celá . Tak tohoto škůdce zná asi každý a to nikdy ani nemusel pěstovat brambory. Tento na pohled pěkný brouk je však závažným škůdcem lilkovitých . Pěstování brambor u nás již nemají tak velký hospodářský význam jako v. Jako významní škůdci bramboru bývají uváděny hlavně mšice broskvoňová a mšice.


Rod ‎: ‎ mandelinka ‎ (Leptinotarsa) Řád ‎: ‎ brouci ‎ (Coleoptera) Ochrana rostlin proti chorobám a škůdcům books. V našem seriálu o škůdcích jsme se podívali na zoubek hryzci, plodomorce i mšicím. Dnes se podíváme na nechvalně známého drátovce . Zařazení škodlivého činitele.


Popis škůdce, hostitelské rostliny. Bezkřídlí jedinci: Asi mm . Otázka ochrany brambor před plevelem, škůdci a chorobami zůstává aktuální i dnes. Role škodlivých objektů a jejich poměr v agrofytenózy s.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky