pondělí 13. února 2017

Pěstování líčí

Liči pěstujeme ze semen V každém plodu se nachází jedno semeno Semeno pro pěstování. Jestliže se chcete pustit do pěstování liči sami, vyjměte z plodu semeno, očistěte od zbytků dužiny a vysejte naležato . Jan Jak pěstovat liči v květináči. Feb Jak už ze samotného názvu vyplývá, liči pochází z Číny, kde se toto ovoce pěstovalo již ve 2. Liči potřebuje k pěstování velmi teplé podmínky bez mrazů s půdním pH mezi a 5. Klíčení semen bývá často náročné a občas klíčení vyžaduje i řadu pokusů,.

May Asijské exotické ovoce litchi (také liči ) je vitaminová bomba, která v sobě obsahuje více vitaminů C než běžné citrusové plody. Nemoéhu nikde najít jak je pěstovat. Liči se pěstuje v zemích subtropického pásu, hlavně v celé jihovýchodní Asii, v Indii, . Kořeny se totiž vytvoří zhruba po sedmi týdnech, po dalších pěti týdnech pak pecka . Stačí jenom sníst plod a následně vyjmout poměrně velké semeno.


Vypěstovat si liči není nijak nákladné. Jan Pokud půda nevyschne, tak semeno vyklíčí zhruba za jeden měsíc. Pěstování po vyklíčení semínka liči. Mladé rostlinky liči je třeba pěstovat ve .

Semena pro pěstování liči musí být velké a plné (pozor - semena ztrácí již po až dnech svou klíčivost). Dec Pěstujeme liči ze semen. Rostlinu můžete pěstovat v bytě, případně ve skleníku.


Teploty by ale neměly klesat pod bod mrazu. U nás je možné pěstování liči pouze jako rostliny dekorativní bez velké nadějě na její plodnost. Velebné ticho panovalo v davech vojenských seřaděných u válečný . Litchi ( Liči ): popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej.


Cypřišek je vhodný pro pěstování ve všech velikostech a stylech s výjimkou stylu. Feb Pěstujeme exotické ovoce v bytě i na zahrádce. Máte-li vytápěný skleník, bude se vám pěstování liči dařit lépe.


Prvních plodů se dočkáte za . Listy jsou lichozpeřené, na líci lesklé, na slunci získávají červenohnědý nádech. This Pin was discovered by Petra Nevrzalová. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Liči čínské ( Litchi chinensis), longan (Euphoria longana) i rambutan.


Všechny tři uvedené druhy se v místech svého pěstování využívají především v čerstvém . Při pěstování v nádobách dobře reaguje na řez a snadno se tvaruje. Na líci bývají hladké, lesklé, tmavozeleně zbarvené, na podzim se zbarvují žlutě a .

Toto ovoce pochází z jihovýchodní Asie. Zde se nejvíce pěstuje ve vrchovinách v Thajsku, Malajsii a Indonésii. Postupně se rozšířilo do .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky