pondělí 13. února 2017

Jak na hraboše v zahradě

Vyhnání hraboše ze zahrady bývá během na dlouhou trať a ne každý uspěje. Všechny následující metody by však mohly zabrat také na hryzce a . Přemnožení hraboši táhnou z polí do zahrad , a tak činí zahrádkářům velké starosti. Ještě větší pohromou jsou hryzci, kteří ničí kořeny stromků.


Krtka, hraboše nebo hryzce. Možná si myslíte, že vám nejvíce pije krev krtek, nejvíce škody ale na zahradě napáchají hryzci a hraboši.

Hlodavci, hlavně hraboši a hryzci, jsou velmi nepříjemnými návštěvníky našich zahrad. Pokud už hryzce nebo hraboše na zahradě máte, můžete použít speciální mechanické pasti. My doporučujeme klasické pasti jako je dřevěná past na likvidaci . Jak se zbavit hraboše a předejít jeho návratu. Přečtěte si jak použít past na . Myši a hraboši jsou pohromou pro zahradu. Najdete u nich černé kousky trusu i zbytky rostlin, které si hraboši tahají do podzemí.


Každá rodina hraboše polního se samičkou v čele má svou vlastní noru. Pak víte, jak rychle se jediná rodinka hrabošů na zahradě může proměnit v noční můru.

Rozmnoží se totiž rychleji, než stihnete říct „ hraboší kalamita“. Zahradu je zbytečné rýt. Pokud máte na zahradě starý nepřehazovaný kompost, tak tam 1 mají hnízda i zásobárny.


Zkuste se nejdříve podívat do něj. Zkáza zahrady začala stavbou domu a hraboši ji úspěšně dokončili. Jěště minulý rok jich tolik nebylo. Nevíte, jak je likvidovat?


Asi to bude dlouhý boj. Poznáte rozdíl mezi krtinou a krtičinou? A jak poznáte, jestli vám na zahradě škodí krtek nebo hryzec?


Dost možná se vám na zahradě usídlila rodina hrabošů , kteří představují zlý sen pro každého zahrádkáře. V pracně vypěstovaném trávníku se . Vedle hrabošů polních, případně hryzců zemních nebo hrabošíků podzemních pronikají do zahrad i obyvatelé domů – myš domácí a potkan. Krtci, myši a mravenci totiž zahradě příliš neprospívají. Deramax působí na krtky, hryzce, hraboše , potkany a myši.


TIP: Jak na krtka na zahradě ? Hryzec vodní (Arvicola terrestris). Na rozdíl od rodinně založeného hraboše žije .

Pokud na hraboše narazíte, měli byste ve své zahradě začít něco dělat jinak. Prevencí proti jejich . Hraboši nemají rádi uklizenou zahradu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky