pátek 15. dubna 2016

Strihani venkovního ibišku

Takzvaný venkovní ibišek je druh ibišek syrský (Hibiscus syriacus). Podle toho volíme i způsob stříhání. Nejčastěji u nás pěstovaným ibiškem je ibišek syrský (Hibiscus syriacus), který dokáže dobře odolat našim podmínkám. Ideální čas pro řez ibišku syrského je v předjaří, když pominou mrazy. Ibišek poměrně dobře snáší tvarovací řez.


Venkovní ibišek , foto med. Jak a kdy stříhat venkovní ibišky. Přidal janapk, dne 24. Přiměřeným stříháním konců . Kdo by nemiloval ibišky pro jejich exotickou krásu.


Ovšem jak si vypěstovat hezký a velký. Z plnokvětých je to lady stanley, Johanka z arku, duc de brabant. Existují i kultivary s panašovanými listy. A pokud se chystáte venkovní ibišek pěstovat, jistě vám následující řádky přijdou.


Po zimě odhrneme přikrývku, a stříháním odstraňujeme uschlé části rostliny. Ještě dnes jsou v zámeckých zahradách k vidění ibišky v stříhaných živých plotech či tvarované do pyramidy, pěkně pak vypadají i roubovanci . Mladé rostliny stříháme častěji, u starších prořídlých exemplářů na jaře zkrátíme. Pro jistotu je vhodné venkovní ibišek na zimu přikrýt chvojím. Jak na střih tvarovaných okrasných stromů - Duration: 1:18. IMPEKA - showroom tvarovaných stromů 8950.


Takže příští rok budete muset stříhat zas. Jediný řez, který doporučuji, je zkrácení již velkého, dospělého keře. Co se typu země týče, ibišek je . Každoroční stříhání zaručuje bohaté kvetení celé léto. Vhodné i na živý plot. Ibišky velmi dobře snáší řez, lze je tedy snadno tvarovat.


Hybiscus syriactus- VENKOVNÍ IBIŠEK. Inzerát byl odebran z . Mezi těmito venkovními , . Ibišky stříháme každé jaro, zajistíme tak tvorbu pupenů a rostlina bude . Poradna - Přesazení venkovního ibišku - Zahradacentrum. Přesazování pokojových rostlin, Kala, Kdy stříhat kanadské borůvky, Pivoňka, Balkónové rostliny na . Velmi efektní je i ve výsadbách s trvalkami, které kvetou ve stejnou dobu, jako jsou například: třapatka, dochaň, atd.


Prosvětlovací řez OLYMPUS . Pravidelný hlubší řez venkovních exemplářů se v našich podmínkách nedoporučuje. Jak ibišky pěstovat, jaké mají nároky a odkud pochází?

Strihani venkovního ibišku

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky