pátek 15. dubna 2016

Nektarinka a kadeřavost

Popínavé rostliny jsou zajímavým způsobem, jak si na zahradě vytvořit. Záruka vrácení peněz. Rychlé a snadné doručení.


Při výběru vhodné popínavé rostliny pro vaši pergolu zohledňujte také to, zda rostlina pěkně kvete, jak rychle roste a jak náročná na pěstování je. Stálezelené neopadavé popínavé rostliny. Břečťan popínavý - Popínavá, vytrvalá, stále zelená rostlina s hlubokým kořenovým systémem. Zahalte plot nebo zídku popínavými rostlinami a využijte je ke zkrášlení zahrady.


Vybírat můžete z kvetoucích či okrasných listem na Truhlikov. Mnohé popínavé rostliny záhy ozdobí danou plochu, ročně třeba o půl metru, metr… Například jde o loubinec neboli přísavník, trubač kořenující, . Táhnou za světlem, za sluníčkem. Po dosažení určité výšky a ztráty opory pak padají v záplavě . Popínavé, neboli pnoucí rostliny dělíme do dvou skupin:. Opletka, přísavník trojcípý (Fallopia) roste bujně a rychle dosáhne až 15m výšky.


Teprve popínavé rostliny , které svou zelenou barvou dobře. Téměř stejně rychle jako plaménky rostou i rdesna (Polygonum), někdy uváděná . Známá, rychle rostoucí pravitočivá popínavá rostlina se zlatožlutým olistěním. Atraktivní hořce vonící chmelové šištice.


Vyžaduje vlhčí stanoviště a plné slunce. Ve prospěch popínavých rostlin mluví i to, že většinou jde o nenáročné a rychle rostoucí druhy nevyžadující mnoho místa. Mladé rostliny vysazujte po třech až pěti kusech na půlmetrovou vzdálenost a zaštípněte vrcholovou část. Hrachor se tak rozkošatí a více pokvete.


Seznamte se s rostlinami , jež mají obdivuhodné schopnosti. Ozdobí zahradu květy či dekorativními listy, zakryjí holé zdi a fasády během roku a . Ovíjivá rostlina pochází z tropické Afriky, poměrně rychle roste a dorůstá asi m. Má jednoduché listy, sytě zelené, oválné až srdčité na konci . Tato stálezelená pnoucí rostlina dorůstá do výšky až m. Jde o středně rychle rostoucí břečťan. Listy jsou lesklé, tmavozelené, se světlým žilkováním.


Můžete z nich udělat i převislé rostliny , a to například na . Scindapsus, Epipremnum) se řadí mezi opravdu velmi rychle rostoucí popínavé rostliny , které vytváří vzdušné kořeny. Díky těmto vzdušným kořenům .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky