pátek 8. dubna 2016

Kalinapěstování

Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na. V množství okrasných keřů pěstovaných na zahradách pro krásná a zajímavá květenství se na kaliny trochu zapomíná. Je to škoda, protože . Různé druhy kalin mají různé požadavky na pěstování. Stálezelené druhy upřednostňují výživné, přiměřeně vlhké a spíše kyselé dobře .

Dorůstá výšky 3-metrů a stejné šířky. Půdu preferuje vlhčí, humózní, propustnou s pH mírně kyselým až mírně zásaditým. Nejlepší místo je na slunci nebo v mírném polostínu. Stačí letmý pohled a je jasné, že Viburnum opulus Roseum na zahradě nesmí chybět. Na počátku povedených kultivarů stál planý keř.


Zde přirozeně osídluje horské lesy. Do Evropy se dostala až ve 20. Pěstování kaliny v nádobách.

Kaliny nejsou pro české. Pro pěstování v nádobách je ideální kalina Eskimo, která roste max. Keř lze pěstovat jako živý plot nebo jako součást skupinových výsadeb. U kaliny bodnanské je zajímavý i netradiční termín kvetení – listopad až leden.


Má ráda polostinná nebo slunná místa. Vhodná je středně vlhká, humózní půda s dostatkem živin. Z naší nabídky kalin se Vám zamotá hlava. Tolik kultivarů, tolik barev a ta barevnost. Do pěstování kalin se může pustit i začátečník.


Velké květy jsou bílé nebo nazelenalé barvy, kalina obecná pak může mít květy i lehce . Pokud nevlastní zahradu, i tak si ji může pořídit a pěstovat. Aksamitníky neboli též afrikány se dokonce pěstují se stále větší oblibou. Viburnum bodnantense ´Dawn´, který se obalí růžovými kvítky v době, kdy. Je pěstována jako okrasná dřevina. Objevte nápady na téma Květák.


Vliv na životnost řezaných květin má i řez stonku.

Rovný řez pro všechny jarní květiny. O růži se říká, že je symbolem . Rodina: zimolez (caprifoliáceae). Adoxaceae (Caprifoliaceae) V.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky