čtvrtek 14. dubna 2016

Strihani růže

Růže řežte vždy na spodní očko, které směřuje z keře ven. Tím dosáhnete otevření koruny, která bude prostupná pro vzduch a světlo. Charakteristika řezu. Růže rozkvétají téměř na každé zahradě a nejeden pěstitel každoročně přemýšlí, jak a kdy je stříhat , aby kvetly co nejkrásněji a co nejdéle.


Kdy řezat růže a jak to udělat správně? Jarní řez a jak ho provádět: Vůbec první stříhání čeká královny květin na jaře.

Březen je ideálním měsícem pro stříhání růží a růžových keřů. Každá růže vyžaduje jiný postup a proto je tu náš průvodce, včetně praktických . Nejen na to odpovíme v následujících odstavcích. Nezbytnou činností, která vás čeká, je v období časného jara řez růží. Záhonové růže , velkokvěté růže a zakrslé růže.


Všechny tyto růže kvetou . Podzimní, někdy i dosti silné mrazy nejsou růžím ani zdaleka tak nebezpečné jako náhlé změny teploty začátkem jara, kdy jsou již rašící očka velmi citlivá. Unsubscribe from toscinka? Růže po zimě vyžadují pravidelnou kontrolu.

Opatření, které musíme udělat je odhrnutí nakopčené zeminy, tím kontrolujeme . Růže se stříhají poprvé na podzim. Některé druhy přitom až touto dobou napadá houbová choroba černá skvrnitost. Proto růže preventivně . Patří k nim i růže svraskalá (Rosa rugosa), která vytváří mohutný keř.


Hlavním cílem je zamezení . U pnoucích růží je stříhání více problematické, při přílišném zakrácení výhonů, vám rostliny nebudou dobře kvést. Jarní řez je nejdůležitější, růži pak vyraší nové výhony, na nichž může. Jaké práce nás čekají na záhonech růží v předjaří? Obecně lze říci, že popínavé růže zakracuje . Náprava je možná pokud jsou rašící výhony . Jarní řez růží : Jak seříznout velkokvěté, popínavé či keříčkové růže ? Pokud chcete, aby vám růže začátkem léta bohatě rozkvetly, musíte je . Péče o růže zahrnuje kromě pravidelného hnojení i stříhání.


V tomto praktickém videu najdete postup jak stříhat růže. Zdravého, stejnoměrného vzrůstu, bohatého kvetení a zdravých rostlin dosáhneme u růží především správným řezem. Stříhejte boční menší větvičky a staré dřevo, čímž podpoříte mladé výhonky.


Pro růže je nejdůležitější zejména jarní řez, který rostliny zároveň zmlazuje.

Zatímco divoké růže se o samozmlazování postarají neustálým . I proto se zaměříme právě na stříhání růží. Je vhodnější řešit stříhání růži na podzim, nebo na jaře. Jak by se měly růže správně stříhat?


Pro růže na kmínku pěstované v zahradě platí stejná pravidla jako pro rostliny, které trvale rostou v nádobě. Nejlepší období pro střih je časné . Popínavé růže s ohebnými výhony (Rambler) nevytvářejí trvalou strukturu. V létě je třeba provést tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky