pondělí 25. dubna 2016

Škůdce česneku

Díky snímkům identifikujete problém a přečtěte si o příznacích, prevenci a ošetření. Kategorie Škůdci česneku : Poradíme vám v oblasti pěstování česneku a nákupu sadby. Slaběji poškozené rostliny mají podstatně menší a nekvalitní cibule. Larvy se kuklí v půdě, v blízkosti napadeného česneku.


Nejvýznamnější škůdci česneku kuchyňského.

Je členem rozsáhlého botanického druhu rodu . Poučný příspěvek, ale tohle je vrtalka. S tím Vám pomůže náš katalog chorob a škůdců . Choroba nebo škůdce česneku ? Může se stát, že česnek nebo cibuli, které pěstujeme na zahrádce, napadne nějaká choroba nebo škůdce, . Při přímém hnojení organickými hnojivy a přehnojování dusíkem česnek více napadají choroby a škůdci. K stále obávanějším patří houbomilka česneková. Naštěstí není potřeba .

Ani nejlepší péče však často rostliny před škůdci a houbovými chorobami. Velmi častý a diskutovaný škůdce škodící na pórku, cibuli i česneku , nyní rozšířený ve všech. HR Široký okruh hostitelských rostlin (polyfág), především česnek a cibule. DZ U cibule dochází k praskání podpučí, u česneku chybí na podpučí kořínky. Listy mladých rostlin jsou pokroucené, zkadeřené a žloutnou, napadené rostliny zaostávají v růstu.


Dochází k tomu v případech poškození kořenové soustavy (m, škůdci , původci chorob nebo fytotoxicitou některých látek). Rostliny, které jsou již škůdci napadené, můžete ošetřit postřikem z česneku a oleje. Nahrubo nakrájíme nebo nastrouháme asi stroužků . Jak vyzrát na škůdce česneku ? Například na houbomilku česnekovou? Pro jaké rostliny a problémy?


V poslední době se stal český česnek nejpopulárnější zeleninou. Aspoň se to dá soudit podle toho, jak často se o něm mluví nebo píše v . Hostitelské rostliny. Nespecifický škůdce.


Vlnovník česnekový (Aceria tulipae) je celosvětově rozšířený závažný škůdce česneku. Přitom u nás je stále tak málo známý, že ještě před několika málo lety .

Moucha přezimuje jako dospělec a na jaře samice kladou vejce na vzcházející česnek. Napadají hlavně česnek sázený na . Háďátko zhoubné nejvíce škodí cibuli a česneku. Kromě cibule a česneku může háďátko napadnout jahodníky, . Přípravek je určen k ochraně rostlin proti kadeřavosti broskvoně, hálčivci a vlnovníku révovému, postřik na přezimující škůdce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky