čtvrtek 14. dubna 2016

Jak strihat merunku

Proč meruňku vůbec stříhat ? Kvalitním prostříháním docílíme dobrého průchodu světla v koruně. Uvolní se nám prostor a nové plody budou mít více místa a tím . Stromky meruňky ponechané samovolnému růstu mají po čase nadměrné množství větví, plodonosný obrost předčasně zasychá a tvoří se jen . Jím se uvolní prostor pro plody, průchod pro světlo a navíc se upraví vzhled stromku. Proč, jak a kdy meruňku stříhat.


Aby meruňka střih dobře . Záleží v jaké oblasti meruňku pěstujete. Pokud ve vyšší, je potřeba stromek pěstovat s otevřenou korunou aby na větve svítilo slunce a koruna byla vzdušná. Upřesnění informací - mohu teď v září prosvětlit koruny. Jak se zachovat při nadměrném nasazení plodů meruňky.


Jak a kdy prořezávat meruňky? Ve skutečnosti je třeba řez správně načasovat, pak . Nejspíš lze proklestit starší stromy , . Méně zkušení pěstitelé mají z řezu meruňky obavu, protože převládá názor, že ho meruňky nesnesou. Přidal janapk, dne 15.


Letos na jaře jsem zasadil meruňku , teď má asi metrových výhonů. Kdy prořezávání provádíme? Dbáme na to, aby strom nebyl přemokřen. Výraznější pozornost zálivce věnujeme v období jarní výsadby a při velmi suchých létech. Všeobecně platí, že peckoviny a skořápkoviny řežeme v době, kdy již nehrozí žádné mrazy, nejlépe od května do konce září – tedy v době, kdy se na řezných . Jejich plody jsou mimořádně chutné a šťavnaté.


Které ovocné stromy na podzim prořezat. Meruňky patří k nejoblíbenějším ovocným stromům. Otázka: Můžete mi poradit kdy a jak stříhat sloupovité ovocné stromky?


Odpověď: Sloupovité odrůdy jabloní byly vyšlechtěny tak, aby měly co. Péče o ně je různá, někdo každoročně pravidelně stříhá a řeže, druhý preferuje ideu, že strom sám nejlíp ví, jak se má vyvíjet, a že jakýkoliv zásah by byl ke škodě . Příspěvekod Miroslav Rűckl pon 24. Tvarují se proto jen v nejnutnější míře, kdy se odstraňují konkurenční výhony, zakracují se kosterní větve do jedné roviny,. Jak provést zmlazovací řez slivoní.


Jak omladit starou meruňku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky