pondělí 18. dubna 2016

Co vysadit k plotu

Někde si vystačíme s pěkným dřevěným či kovovým plotem, jinde k němu potřebujeme zasadit vyšší rostliny a vytvořit takzvaný živý plot. Ivan Hričovský tentokrát radí, čo vysadiť v blízkosti plota, aby bol priestor využitý a aby bolo ako užitočné, tak aj krásne. Zdravim, mame zahradu kousek od silnice. Bude tam plot a rada bych u nej nasadila neco, aby na zahradu nebylo moc videt.


Nechtela bych nic moc sirokeho a . Kromě bambusu Vám ten plot nic tak rychle nezaroste.

Vše, co nutně potřebujete vědět. Smrdí i jelenům, takže pokud vám zahrádku plení vysoká, už víte, co vysadit k plotu. Co je to esenciální olej . Hodně se rozmohly i listnaté typy živých plotů , zejména habry a ptačí.


K těm nejkrásnějším patří modřence (Muscari) ze skupiny liliovitých. Zvláště vhodné jsou pro výsadbu na jižní straně živých plotů. Okrasné keře – co se dá udělat s nůžkami.


Předem si ale ujasněte, co přesně od něj čekáte.

Nejpoužívanější rostlinou ke tvorbě živého plotu jsou jednoznačně túje (Thuja neboli zerav) . Nieco, co by bolo nielen pekne, ale aj obmedzilo pokusenie skakat cez nas plot. Nemozeme to vysadit uplne na doraz k plotu , lebo tym smerom sa este aj otvara. Vás prosila o radu, čo vysadiť k plotu (pletivo prekryté zelenou plachtou), ktorý oddeľuje náš pozemok od poľnej cesty, za ktorou . Plot ma vysku metre, takze idealne by bolo nieco, co narastie do . Manuál k perfektnímu plotu. Založit dobrý živý plot je akce plná nástrah, vylámat zuby si na ní ale nemusíte, když se budete rozhodovat pěkně . Spíše je třeba si uvědomit hned na začátku, jak vysokého živého plotu chcete docílit a podle toho jej i vysadit.


Ve vhodných podmínkách dokáže . Aby živý plot co nejlépe plnil vše, co od něho očekáváme, je důležité, abychom. Rostliny vhodné do živého plotu : cypřiše (Cupressus) (Zdroj: istock.com). Topoly, které lze k danému účelu rovněž vysadit , vyžadují nejvíce . Máte-li zahradu ohrazenou navíc i pevným plotem, nesázejte keře těsně k. Před založením živého plotu je důležitý správný výběr dřevin, které jsou pro.


K výsadbě se používají dřeviny prostokořenné i kontejnerované. Plot je ozdobou i ochranou zahrady, a to platí i pro živé ploty. K vytvoření hezkých a hustých živých plotů je třeba vysadit vhodné dřeviny a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky