úterý 13. listopadu 2018

Dřeviny na slunný balkon

Lépe se mu daří na slunných teplejších místech a potřebuje vápenitou půdu. Při zimních teplotách nad °C je třeba ho občas zalít. Náhradní varianta: hebe nebo.


Ty spolehlivě oživí vaši terasu i balkon a navíc vás jejich pěstování nebude stát mnoho úsilí. Velké rostliny v prostorných nádobách učiní z balkónu letní oázu. V létě rostlinu pěstujeme venku na slunném nebo mírně přistíněném stanovišti .

Pokud máte balkon nebo terasu, v první řadě zjistěte, jak je orientovaná a podle toho můžete vysadit. Na konci jara keře umístěte na balkony a do zahrady na plné slunce, v zimě je. Z neobvyklých exotických dřevin nelze vynechat argentinský druh . Výběr ovocných dřevin , které jsou vhodné na balkon či terasu, je velký.


Slunné balkony jsou ideálním místem pro pěstování meruňky Aprigold . Nemá rád přímé sluneční světlo, prospívat bude spíše na místě chladnějším. Tato květinka má nepřeberné množství barevných druhů. Severní totiž bývají příliš stinné a jižní příliš slunné , což bývá pro řadu rostlin v letních tropických dnech zdrcující.

Z toho plyne i další faktor, od . Jižní či západně orientovaný balkon je vhodný pro většinu zeleniny a ovoce. Dále musíme zohlednit polohu vůči větru, při výběru rostlin na balkon do 12. Tato tučnolistá rostlina ale zároveň vyžaduje slunné stanoviště. Pokud tedy jen trochu můžeme, kombinujme jehličnany s dřevinami stále . Rostliny pro balkony a terasy koupit o objednat u OBI. Na slunnou stranu např.


Velký výběr Rostliny pro balkony a terasy naleznete online na OBI. Má-li vresovec bohatë kvést, musíme jej umístit na slunné stanovistë. Avsak i opada- vé dreviny maji své kouzlo - tfebas jen tím, ze nám pfipomí- nají promënu.


Netýkavky turecké, fuchsie nebo begonie hlíznaté mají naproti tomu raději místo ve stínu, pod stromy nebo pod keři. Uspořádání je důležité. Přemýšlíte, jak přeměnit terasu nebo větší balkon na útulné místo plné zeleně? Zejména výběr ovocných stromků a dřevin však konzultujte s . Na východní balkon míří ráno jemnější sluneční paprsky, odpoledne tu bývá stín.


Teoreticky se tu dá pěstovat cokoli, jen rostliny milující slunce . Záleží jen na vás, zda svůj balkon či terasu osadíte květinami a budete si.

Vzdávat se nemusíte ani dřevin – sloupkové odrůdy rybízu, angreštu nebo .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky