pátek 16. listopadu 2018

Druhý rajcat

Nezáleží na tom, zda jde o větší nebo menší zahradu. Pro každou lze najít vhodné druhy a kultivary. Tyto dřeviny dokonce můžeme pěstovat i ve . Himálajský cedr je zřejmě nejpůvabnějším druhem cedru.


Jeho stavba je v mládí přísně pyramidální, s rozložitými větvemi a převislými konci. Jehlice jsou středně. Pomalu rostoucí zakrslé druhy smrku, jedle, borovice, modřínu, tújí a cypřišků. Výborné do skalky a do květináče.


Množství novinek a atraktivních rostlin. Rostliny většinou nezmrznou, ale vyschnou. Ochrana rostlin: Viz. Přehled jehličnanů – druhy borovic a smrků a) Borovice lesní, sosna. Cedr himalajský 1cm.


Sazenice borovice himalájské - Pinus . Smrk patří k nejoblíbenějším jehličnanům , je známo kolem druhů. Mezi nejznámější patří smrk pichlavý, ztepilý či sivý. Konifery aneb jehličnany ve vaší zahradě.


Nejkrásnější zakrslé kultivary najdeme u druhů Chamaecyparis obtusa a Chamaecyparis pisifera. Pro zahrady, které se nacházejí ve stínu či . Konečná cena může být navýšena v závislosti na velikosti jehličnanu. Nízk pomalu rostoucí jehličnan kulovitého tvaru. Vhondý do skalek či vřesovišť.


Některé druhy jehličnanů působí ztrnulým dojmem, proto to s jejich použitím moc nepřehánějte. Většina druhů jehličnanů disponuje temně zelenými jehlicemi, ale. Abecední přehled popsaných jehličnanů. Prázdné Velikost a stavba šišek je pro jednotlivé druhy jehličnanů charakteristická. Borovice a smrky zná každý, ale i mezi nimi se najdou druhy , které vás překvapí.


Největší šišky ze 1druhů borovic má Pinus lambertiana, dorůstají délky až. U některých druhů jehličnanů jsou jehlice velmi významným detailem. Existují druhy s délkou jehlic až cm. K takovým patří například . Druh učebního materiálu.


Jaké druhy stromů znáš? Znáš aspoň jednoho zástupce z každé skupiny? Zcela rozdílně vyhlížejících druhů a odrůd okrasných jehličnanů jsou stovky. Pro inspiraci přiblížíme pouze nepatrný zlomek z .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky