pondělí 19. listopadu 2018

Sušení česneku po sklizni

Kategorie Sušení : Poradíme vám v oblasti pěstování česneku a nákupu sadby. Při předčasné sklizni bývá náročnější sušení , ale to loni bylo bez problémů. Sušit lze i bez nati, která se pak odřezává bezprostředně po sklizni. Nať může odřezávat i přímo sklízecí stroj.


Po sklizni je také třeba česnek řádně usušit a uskladnit. Správný čas pro sklízení česneku přichází na přelomu léta a podzimu. Poradíme vám nejen, kdy a jak česnek sklízet, ale také jak ho správně sušit a skladovat.


Signály pro sklizeň česneku. Pokud se sklizní zaváháte, začne se rozpadat a vydrží jen krátce. Sušení česneku na přímém slunci je velmi riskantní. Zvlášť pokud budeme chtít uplést česnekový cop, pak nať . Hlavně bychom si měli uvědomit, že správná sklizeň a samozřejmě také sušení dopomůže faktu, že česnek bude použitelný až do další sklizně. Správnou sklizní a usušením prodloužíte česneku jeho trvanlivost.


V dobrých podmínkách sušení česneku trvá přibližně měsíc. U cibule je méně časté sušení ve svazcích nebo v pletenci. Chcete-li česnek dlouhodobě skladovat, je potřeba nechat ho pořádně usušit. Letošní sklizeň potřebuje nejprve dokonale usušit.


Autor: Thinkstock Letošní. Tradičně se k sušení česneku využívají vazby. Za nať k sobě pevně svážeme . Sklidíte-li česnek moc brzy, může předčasná sklizeň způsobit problémy při sušení , naopak při opožděné sklizni se cibule v zemi začnou . Na sklizeň česneku si raději vezmeme rycí vidle nebo rýč. Poškozené česnekové cibule můžeme . Varianta sušení je často používaná a česnek po správném usušení vydrží až dva roky. Je to velmi riskantní.


Při intenzivním slunečním záření dochází k úžehu a tím nevratnému poškození . Návod jak uchovat česnek přes zimu? Není vhodné na jednom pozemku pěstovat česnek opakovaně každý rok. Pěstitel nedávno dokončil opravu sýpky ze 16.


Dnes navrhujeme promluvit si o tom, jak tuto zeleninu vyschnout hned po sklizni tak, aby mohla být celá zima skladována s celou hlavou, a také . Nejlépe se cibule i česnek suší ve svazcích na krytém místě. Správné sušení je pro uchování česneku do další sezony velmi důležité, jinak by se mohlo stát, že už na podzim z vaší sklizně nebude nic. Sklizeň cibule i česneku je potřeba dobře načasovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky