pondělí 12. listopadu 2018

Mochna keř

Mochna křovitá – nenáročný keř , který nadělá spoustu parády. Mochny křovité jsou půvabně kvetoucí keře. K jejich přednostem patří . Okvětní plátky jsou po okrajích světle růžové, zbytek je vyplněn krémově žlutým . Latinsky: Potentilla fruticosa.


Slovensky: Nátržník krovitý.

Tyto čtyři původní druhy jsou základem pro širokého množství odrůd. Tato rostlina, dlouhodobě známa pod vědeckým jménem mochna. Je rozšířena téměř po celé severní polokouli a zasahuje oblasti mírného pásma . U nás planě roste mochna husí (Potentilla anserina), žlutě kvetoucí od května do. Jestliže si marně lámete hlavu s tím, jaký keř vysadit do své . Původ: Severní polokoule.


Typ listu: malé listy, opadavé. Tato mochna kvete nepřetržitě od začátku až do konce léta a nepotřebuje téměř žádnou údržbu.

Keř roste do výšky okolo - 80 . Mochna (Mochnovec) křovitá - Potentilla (Dasyphora) fruticosa L. Kvetoucí mochna křovitá. Je mrazuvzdorná, odolává škůdcům, snese rozdílné půdní podmínky a doba kvetení je dlouhá. Mochna ´Princess´ je nízký keř dorůstající výšky 7m, kvetoucí V-IX velkým množstvím bleděružových. Opadavý dlouho kvetoucí keř dorůstající do výšky - m. Popis: Rozložitě rostoucí opadavý keř. Keř kvete velmi bohatě jednoduchými pětičetnými . VZRŮST, střední keř.


USDA zóna (nejnižší) ‎: ‎(do -40°C) Více než obrázků na téma Mochna a Květ zdarma - Pixabay pixabay. Prst Keř , Fruticosa Mochna , Květiny. Ekologie: Světlomilná, roste v propustných půdách. Keř pomalejšího růstu je atraktivní hlavně výraznými žlutými květy, které zdobí keř od června do srpna.


Podmínkou bohatého kvetení . Nároky: Na půdu nenáročný. Vzpřímený, bohatě větvený keř , dorůstající výšky asi m. Hnědočervená kůra se odlupuje v podélných pruzích.

V srpnu až září pokryjí celý keř červené plody ve tvaru bobule, které chutnají podobně .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky