pondělí 5. února 2018

Rebarbora sklizeň

Náletům vrtule třešňové unikají rané odrůdy třešní , jako třeba Adélka, . Roste velmi bujně, tvoří rozložité koruny, spodní partie převisají. Plody velké, kulovitého . Vzhledem k výskytu vrtule třešňové a potřebě chemického ošetření u pozdních odrůd raději oddělujeme při výsadbě raně a pozdně zrající odrůdy. Kvalitní raná polochrupka.


Jedna z nejkvalitnějších třešní v sortimentu.

Pozdně kvetoucí třešně je možno vysazovat v kombinaci s raně kvetoucími višněmi. V poslední době u nás přibyly nové odrůdy třešní s velkými . Tato odrůda patří mezi ty vitální s vertikální korunou. Nakupujte již dnes kvalitní sazenice.


Rychlé dodání, skvělé ceny, kvalitní . Raným odrůdám třešní říkáme srdcovky. Adélka je velice raně dozrávající srdcovka, která dobře plodí a má výbornou chuť, plody má však . Krajová odrůda nalezená v Chlumci n.

Odrůdu můžeme vybírat i podle citlivosti k červivost plodů. Třešeň ´Chlumecká raná ´. U třešní převládají cizosprašné odrůdy , proto je vhodné při výsadbě dbát na . Tmavší druhy třešní jsou bohatým zdrojem hořčíku, železa, jódu, fosforu, zinku, vápníku,. Hlavní odrůdy jsou Rivan (nejranější, zraje v 1. třešňovém týdnu), Karešova.


Velmi raná tmavá srdcovka, která zraje v 1. Felicita´ je třešeň chrupka s tmavě červenou barvou plodu. Strom roste středně silně. Habitus koruny je polovzpřímený.


V České republice je registrováno nebo přihlášeno k registraci více než třicet odrůd třešní. Ne všechny odrůdy jsou . Rané třešně z Holovous. Odrůdy třešní vyšlechtěné ve VŠÚO Holovousy. V dalších týdnech budou sklízet i odrůdy, které dozrávají později.


KAREŠOVA třešeň raná tmavá srdcovka, podnož Colt, čtvrtkmen, . Stella je výborná odrůda samosprašné třešně chrupky. Kvete středně raně a je samosprašná.

Tedy dávno vyšlechtěné odrůdy ovocných stromů, po kterých by se nám jednou. Další stará odrůda rané třešně , jejíž staré stromy objevili v.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky