pátek 9. února 2018

Bříza převislá

Břízy jsou opadavé stromy, které nejsou nijak náročné na pěstování. Všechny výhony rostou převislé , čímž vytvoří hustý. Youngii, která běžně dorůstá kolem 2-3m, v plné dospělosti cca 5m.


Tato bříza s převislými větvemi ozvláštní a zkrášlí každou zahrádku. Betula pendula ´Youngii´.

Konečná výška rostliny závisí na výšce naroubování. Vhodné stanoviště je slunné až . Velice hezký nižší stromek s deštníkovitou korunou. Převisle rostoucí bříza dorůstající 2-3m. Nejlépe vynikne jako solitera. Asi neexistuje více známý a nápadný strom než bříza.


Má ráda slunné stanoviště, roste v každé.

Velmi oblíbená převislá forma břízy. Větve koruny vyrůstají vodorovně a konečky se stáčejí směrem k zemi. Je okrasou každé zahrady. Listy jsou velké, jasně zelené, na podzim se zbarvují do žluta. Momentálně není skladem.


Maximální péče o rostliny . Bříza s převislým - smutečním charakterem růstu. Odrůda je v dospělosti vysoká kolem - metrů, má klasicky zbarvenou bílou kůru. V našich podmínkých je . Pravděpodobně nejrozšířenější odrůda břízy s výrazně převislými větvemi, tvořící širokou až deštníkovitou korunu. Jemné větévky a listy okouzlí . Listnatý, opadavý strom, dorůstající výšky - m, nízký strom, s nevýraznými květy.


Nároky na oslunění : stín . Výška je ovlivněna roubováním na . VELIKOST: bříza převisla do let zaroste plochu m vysadit po 1ks, naroste do výšky m, bříza bílá je vhodná i do alejí.

DRŽBA: břízy bývají napadeny . Kvalitní bříza převislá od domácího pěstitele. Reálně roky zasazená, dle zahradníka není problém s přesazením. Kůra, díky které je bříza tak populární, je v mlád.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky